Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 15:03 Yorum: 0

Büyükşehir robot takipçi aldı iddiası

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Kültürpark Projesinin propagandasını yapmak için twitter hesaplarına robot takipçi satın aldığını iddia eden Kültürpark...

Büyükşehir robot takipçi aldı iddiası

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Kültürpark Projesinin propagandasını yapmak için twitter hesaplarına robot takipçi satın aldığını iddia eden Kültürpark Platformu üyeleri, "İzmirliler olarak bundan utandığımızı söylemekle yetinelim" dedi.

Aralarında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunun bileşenlerinin de bulunduğu Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark Projesine yönelik basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını grup adına okuyan Mimarlar Odası İzmir Şube Odası Halil İbrahim Alparslan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin projenin propagandası yapmak için kullandığı twitter hesaplarına parayla robot takipçi hesaplar aldığını öne sürdü. Alparslan, "Artık Kültürpark için olduğu kadar İzmir'i yöneten anlayış için de endişe etmekteyiz. Yine bir örnek olarak belediyenin projesinin propagandasını yapmak için kullandığı twitter hesaplarına parayla robot takipçi hesaplar almasından İzmirliler olarak utandığımızı söylemekle yetinelim. Bu noktada biz akıldan, bilimden, doğadan ve kentten yana olduğumuzu tekrar tekrar vurgulama ihtiyacı duyuyoruz" dedi.

Taleplerini sıraladılar

Kültürpark'taki yeşil alan hedefinin yüzde 70-80 olması gerektiğini belirten Alparslan, "Kent içerisinde kalan tek kent parkı olan Kültürpark'ta yeşil alan oranının yüzde 56 olarak gurur duyulacak bir oranmış gibi lanse edilmesini anlayamıyoruz. 4,5 milyon İzmirlinin yaşadığı 2016 yılında bir kent parkı olan Kültürpark'ta yeşil alan hedefinin yüzde 70-80'ler olmasını talep ediyoruz. Alandaki geçici kaydıyla inşa edilmiş olan hangarların kaldırılıp yerlerinin yeşil alan olarak kent parkına katılmasını talep ediyoruz. Bölgede eğer bir kongre veya kültür sanat merkezine gereksinim varsa bunun Kültürpark'ta değil İzmir'imizin imar planlarında belirlenmiş bir yerinde yapılmasını talep ediyoruz. İZFAŞ'ın Kültürpark'tan çıkartılıp yerine özerk ve katılımcı bir yönetim kurulmasını talep ediyoruz. Kültürpark'ta asfalt, beton, kaldırım taşı döşemelerin azaltılmasını tüm çağdaş kent parklarında olduğu gibi doğal malzemelerin kullanılmasını talep ediyoruz. Kültürpark'ın gündüzleri yüksek sesli 3. sınıf disko, geceleri düğün salonu olarak değil kuşuyla, sincabıyla ve tüm diğer canlılarıyla huzur içinde yaşamını sürdürmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir robot takipçi aldı iddiası

Büyükşehir robot takipçi aldı iddiası

Büyükşehir robot takipçi aldı iddiası

Büyükşehir robot takipçi aldı iddiası

Büyükşehir robot takipçi aldı iddiası

Büyükşehir robot takipçi aldı iddiası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber