Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ağustos 2016 - 11:38 Yorum: 0

Büyükşehir’den 41 çiftçiye, 41 anahtar teslim sera

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha verimli üretim alması amacı ile yüzde 50 hibe destekli 41 çiftçiye, 41 sera desteği yapacak.

Büyükşehir’den 41 çiftçiye, 41 anahtar teslim sera

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha verimli üretim alması amacı ile yüzde 50 hibe destekli 41 çiftçiye, 41 sera desteği yapacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı, seracılığı geliştirme projesi kapsamında, 41 Sera Projesi'ni başlattı. 41 Sera Projesi ile Kocaeli'de bulunan çiftçilere 41 adet sera baştan sona anahtar teslimi yapılarak verilecek. Örnek proje ile çiftçilerin gelirini artırmak, yaşam kalitesini iyileştirmek, seracılık yapan üreticilerin modern seralarda az masrafla, sağlıklı ve pazar değeri yüksek ürünlerin üretilmesini teşvik etmek amaçlanıyor. Başvurular 7 Eylül Salı gününe kadar devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projede, Kocaeli'de çiftçilik faaliyeti gösteren ve daha önceden de seracılık deneyimi olan çiftçilere sera teslimi yapılacak. Yüzde 50 hibe destek programı olarak gerçekleştirilecek seralar öncelikli olarak eğitim almış veya Kocaeli ili sınırlarında seracılık yapan çiftçilere verilecek. Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından talep edilen belgeler ile başvuruda bulunan çiftçiler anahtar teslim sera sahibi olacak. Anahtar teslim verilen seralar, 320 metre kare alan içerisinde yapılacak. Seralar çelik kontrüksüyon, demonte malzeme, yan ve tepe havalandırma, 3 metre oluk altı yüksekliği şeklinde olacak. Yüzde 50 hibe desteği ile alınacak seraların Tarım Kredi Kooperatif üyeliği şartı ile çiftçilere kooperatif tarafından taksitlendirilerek ödeme planı ile karşılanması da sağlanacak.

41 Sera Projesi'nde havalandırması uygun olmayan basit usül yüksek tünel bükme demirden yapılmış seralardan modern, havalanması ve bakımı daha kolay olan demonte çelik konstrüksiyon yüksek sera sistemine geçiş sağlanacak. Ayrıca yerel su kaynaklarının değerlendirilmesi, üretimin ve istihdamın arttırılması amacı ile seracılığı teşvik edilecek.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından alınan başvurular devam ediyor. 7 Eylül 2016 tarihinde sona erecek başvurular için çiftçilerin eksiksiz evrak ile müracaat etmesi gerekiyor. Çiftçilerden, diploma fotokopisi, gelir beyannamesi, ikametgah belgesi, tapu üzerine sera krokisi, tapu veya muhtarlık muvafakatnamesi, üyelik belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı isteniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber