Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Türkiye 18 Ekim 2017 - 15:38 Yorum: 0

Büyükşehirden çiftçiye yem tohumu desteği

İlçelerde tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak ve geliştirmek amacıyla kırsal kalkınma desteklerine devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Salıpazarı...

Büyükşehirden çiftçiye yem tohumu desteği

İlçelerde tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak ve geliştirmek amacıyla kırsal kalkınma desteklerine devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Salıpazarı ilçesinde sertifikalı Macar fiği bitkisi tohumu dağıttı. 16 çiftçiye verilen tohumlar, 211 dekarlık alanda ekilerek hayvanlar için yem bitkisi olacak.

Salıpazarı Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde (KTAE) çiftçilere kaba yem bitkileri konusunda eğitim verildi. Eğitim toplantısında enstitü uzmanları, tarımsal ve hayvansal üretim yapan 16 çiftçiye kaba yem bitkisi yetiştiriciliği, verimi, üretim yöntemleri, hasadı, yetiştirilme sırasında yapılacak işlemler ile tescil ettirilecek yeni bir tohum çeşidiyle ilgili de bilgiler verdi.

Eğitimin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan bin 500 ton sertifikalı Macar fiği tohumu çiftçilere dağıtıldı. Dağıtım törenine Salıpazarı Kaymamanı Hilal Küsmez Günaydın, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Salıpazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Niyazi Özdal, Çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Tohum dağıtımıyla ilgili bilgi veren Salıpazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Niyazi Özdal, çiftçi verilen eğitimi önemsediklerini kaydetti. Yem bitkisi konusunda Samsun Büyükşehir Belediyesine talepte bulunduklarını ifade eden Özdal, "Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız, yaptığımız talebi geri çevirmedi. Onlar sayesinde ilçemizde ilk defa Macar fiği tohumu dağıtıyoruz ve ekimini gerçekleştireceğiz. Oba köylerimizde yaklaşık bin dekarlık ekiliş alanımız var. Bu tohumları orada değerlendireceğiz. Bu sene ekip farkındalık oluşturmak adına nasıl bir verim ile karşılaşacağımızı görmek istiyoruz. 16 çiftçimize dağıtımını gerçekleştirdik. İnşallah hasat döneminde tekrar gözlemleyeceğiz. Bizim çiftçimiz çok bilinçli. 10 bin dönüm düz tarım arazimiz var. Yem bitkisi ekiyoruz. Her yıl da kalite giderek artıyor. İlçemiz hayvancılığına faydalı olmasını temenni ediyorum. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.

İkinci çilek serası kurulacak

İlçeye daha önce Büyükşehir Belediyesi desteği ile kurdukları 208 metrelik çilek serasında çiftçilerin büyük verim aldığına da değinen ilçe müdürü Niyazi Özdal, "Büyükşehir Belediyemiz daha önce çilek serası konusunda destek oldu. Boru sistemiyle ürettik. 208 metrekare sera yaptık. Çiftçimiz ondan da düzgün ürün almaya başladı. Çilek için ikinci bir sera kuracağız. İkinci ürün olarak da silajlık mısır yapıyoruz. Destek alırsak üreticilerimize mısır tohumu da dağıtarak onları desteklemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehirden çiftçiye yem tohumu desteği

Büyükşehirden çiftçiye yem tohumu desteği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber