Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ağustos 2016 - 15:08 Yorum: 0

Büyükşehir’den, Kulu’ya sağlıklı su hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Kulu'ya bağlı mahallelerde sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti vermek için başlattığı içme ve...

Büyükşehir’den, Kulu’ya sağlıklı su hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Kulu'ya bağlı mahallelerde sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti vermek için başlattığı içme ve kullanma su temini çalışmalarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan Kulu ilçesine bağlı muhtelif mahallelerde çalışmalarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahallelerde içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin su ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Birçok mahallede yaşanan su problemlerinin tamamını bir planlama ile çözmek için çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, bu kapsamda tüm ilçelerde olduğu gibi Kulu'nun çeşitli mahallelerinde de çalışma yaptıklarını dile getirdi. İçme suyu ihtiyacını 7 adet sondaj kuyusundan karşılamakta olan Kulu ilçe merkezinde sondaj kuyularının 4 tanesinde nitrat parametresinin yüksek olması nedeniyle ilçenin içme ve kullanma suyunun yetersiz durumda olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Kulu ilçesine içilebilir, yeterli ve sürekli içme suyu temini için geçen yıl Ağılbaşı mahallesinde açılan 3 adet sondaj kuyusuna ilaveten 3 adet kuyu daha açıldığını ifade etti.

"Mahalleler de sağlıklı suya kavuştu"

İçme suyu ihtiyaçlarını kuyulardan karşılayan Kulu merkez Ömeranlı, Celep, Zincirli, Beşkardeş, Tuzyaka, Fevziye, Bozan, Kırıkkuyu mahalleleri ve bağlı yaylalarında inceleme başlatan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme su kaynaklarında sıkıntı olduğunu tespit ederek 3 adet yeni sondaj kuyusu açtı. Açılan kuyulardan bu mahallelerin yeterli ve kesintisiz su ihtiyacı karşılanacak. İçme suyunu mahalle sınırlarında bulunan 2 adet sondajdan sağlayan Kulu İlçesi Kırkpınar Mahallesi'nde de kuyularının birinde göçük olması sonucu içme ve kullanma suyu yetersiz kaldı. Mahalleye sağlıklı su temini maksadıyla Kırkpınar Mahallesi sınırlarında 260 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyuları mevcut su şebeke sistemine entegre çalışmalarının tamamlanmasından sonra hizmete alınacak.

Büyükşehir’den, Kulu’ya sağlıklı su hizmeti

Büyükşehir’den, Kulu’ya sağlıklı su hizmeti

Büyükşehir’den, Kulu’ya sağlıklı su hizmeti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber