Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 09:58 Yorum: 0

Büyükşehirden Kurban Bayramı tedbirleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri aldı.

Büyükşehirden Kurban Bayramı tedbirleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri aldı. Yedi ayrı kurban kesim yeri belirleyen belediye, bu yerler dışında kurban satışı ve kesimi yapılmaması için sıkı denetim yapacak, sokak ortasında kesime müsaade etmeyecek, bayram boyunca vatandaşların ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını sağlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesinde kurban kesim yerleri ve alınacak önlemlere ilişkin tüm hazırlıklarını tamamladı. Alınacak önlemlere ilişkin Büyükşehir Encümen Odası'nda gerçekleştirilen, ilçe belediyelerin ilgili birimlerinin de katıldığı toplantıda, kurban kesim yerleri "Canlı Hayvan Borsası, Yenişehir Kömür Tevzi Sahası (ilçe otogarı karşısı), Yeniköy Mezarlığı karşısı, TOKİ Üçkuyular Yenişehir Belediyesi Pazar yeri, TOKİ Seyrantepe 1. Etap İdare Binası bitişiği, Koşuyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bahçesi ve Batıkent Meydanı (iftar çadırının kurulduğu alan)" olarak belirlendi.

Kentte ayrıca 6 noktada kurulan özel kesim yerlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından denetimlerin yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda şu kararlar alındı:

"Kurban kesim yerleri ile canlı hayvan satış noktalarını duyurmak amacıyla kentin farklı yerlerine bez afişler asılacak. Bayram boyunca kurban kesim yerlerinde sağlıklı hayvan seçimi ve hijyenik kesim ortamının yaratılması için Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri görev yapacak. Vatandaşların mezarlık ziyaretleri için kolaylık sağlanacak, mezarlık içinde temizlik ve bilgilendirmeler yapılacak. Ulaşım Daire Başkanlığı, arife ve bayram günleri belirlenen istikametlere ücretsiz ulaşım sağlayacak. Kurban kesim yerlerinde her gün dezenfekte ve ilaçlama yapılacak. Kesim yerleri ile canlı hayvan satış noktalarında her türlü çevresel atık ve atıkların bertarafı sağlanacak. Kurban kesim yerlerinde yeterli sayıda çöp konteynırı bırakılacak, kova ve poşetler bulundurulacak. Belirlenen yerler dışında kesime ve canlı hayvan satışına izin verilmeyecek. Gerek duyulması halinde, vatandaşlara kesim yerleri ve canlı hayvan satış noktaları hakkında duyurular yapılacak. Urfa Yolu üzerinde satış ve kesimlerin önlenmesi için bayram öncesi ve bayram boyunca denetimler yapılacak. Canlı Hayvan Borsası'nda hayvan satışları ile kesim yerlerinde gerekli hijyenik ortam sağlanacak. İlçe belediyeleri kendi alanında kalan kesim ve satış yerlerinde gerekli önlemleri alacak. Belirlenen yerler dışında kesim ve canlı hayvan satışına izin vermeyecek ve gerekli müdahaleleri yapacak. Tüm ilçe belediyeler kendi alanındaki kesim ve satış yerlerinde oluşacak atıkları günübirlik toplayarak bertarafını sağlayacak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber