Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Büyükşehir’den ‘otobüslerin’ dönüşmesi ile ilgili açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki minibüslerin 2'ye 1 oranında birleşerek, 12 metrelik otobüslere dönüştürülmesi başvurularının yarın...

Büyükşehir’den ‘otobüslerin’ dönüşmesi ile ilgili açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki minibüslerin 2'ye 1 oranında birleşerek, 12 metrelik otobüslere dönüştürülmesi başvurularının yarın sona ereceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi, minibüslerin 2'ye 1 oranında birleşerek, 12 metrelik otobüslere dönüştürülmesi ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada yaptı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kentimizde halkımızın toplu taşıma sistemini daha konforlu kullanılabilmesi amacıyla minibüslerin 2'ye 1 oranında birleşerek, 12 metrelik otobüslere dönüştürülmesi ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Özel Halk Otobüsleri ve daha önce birleşerek AN plakaya dönüşmüş otobüsler ve M kökeninden gelen M, AN (tadilatlı), AB ve ATT plakalı araçların 2'ye 1 oranında birleştirilerek 12 metrelik otobüse dönüşüp AU serisinden otobüs tahdidine alınmasına ilişkin 03.10.2016 tarih ve 2016.10-721 sayılı UKOME Genel Kurul Kararı alınmıştır. Kurul Kararı gereği, 2'ye 1 oranında 12 metre olarak dönüşümü kabul eden araç sahipleri, AU plakalı tahditli toplu taşıma aracı olarak şehir merkezinde yeni planlanan hat ve gelir havuzunda değerlendirmeye alınacaktır."

Dönüşüm ile ilgili son başvuru tarihinin 14 Ekim 2016 Cuma günü son olduğu hatırlatılan açıklamada, "AU plakalı tahditli toplu taşıma aracı olmayı tercih etmeyen ve hiçbir şekilde İdaremize başvuru yapmayan araçlar M plakalı 14+1 minibüse dönüşerek, hat ve gelir havuzu dışında Belediyece belirlenecek kırsal hatlarda çalışacaklardır. Dilekçe verme süresi 14 Ekim 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar olup süre uzatımı kesinlikle yapılmayacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber