Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

Büyükşehir’den sertifikalı eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, 2016 Yılı Hizmet İçi Sertifikalı Eğitim Programı kapsamında yer alan...

Büyükşehir’den sertifikalı eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, 2016 Yılı Hizmet İçi Sertifikalı Eğitim Programı kapsamında yer alan ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile verilen 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Taşınır Taşınmaz Yönetmeliği ve Satın Alma Eğitimi devam ediyor.

İlk oturumu 4 Ekim'de Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Salonu'nda yapılan eğitim, Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Cihan Yüksel tarafından veriliyor. Bütçenin tanımı ve temel özellikleri, bütçenin fonksiyonları, bütçe ilkeleri, bütçe sistemleri gibi konuları içeren ve 4 saat süren eğitimde ayrıca stratejik planlamaya dayalı performans esaslı bütçe ve 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gibi birçok konu ele alınıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bütün daire başkanlıklarına bağlı personellerin katıldığı eğitim, 1 Kasım 2016 tarihine kadar devam edecek ve eğitim sonunda Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından uygulanacak sınav sonrası başarılı olan personele sertifikaları verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon, misyon ve hedefleri doğrultusunda verilen eğitimde çalışanların hizmet kalitesini ve verimliliğini yükseltmek, Mersin halkına kaliteli belediye hizmeti sunmak ve sürekli iyileştirilerek hizmetin devam etmesini sağlamak amaçlanıyor.

Eğitim ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı'nda yer alan "Yürürlükteki mevzuat çerçevesinde kurum mali hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak" stratejik amacına yönelik finansal, operasyonel ve yapısal risklerin azaltılması hedefleniyor. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü işbirliğinde devam eden eğitim çalışmaları, belediye çalışanlarına yönelik kişisel, teknik, mevzuat ve mesleki gelişimi sağlayacak konuları da içeriyor. 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı'nın yanı sıra mevzuatla ilgili eğitimleri de içeren programda 27 katılım belgeli ve 5 sertifikalı eğitim gerçekleşecek.

Büyükşehir’den sertifikalı eğitim

Büyükşehir’den sertifikalı eğitim

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber