Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Ocak 2018 - 12:48 Yorum: 0

Büyükşehirden ‘su sayacı’ uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri, hava ısısının eksilere düşmesi nedeniyle vatandaşlara su sayaçlarının...

Büyükşehirden ‘su sayacı’ uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri, hava ısısının eksilere düşmesi nedeniyle vatandaşlara su sayaçlarının donarak zarar görebileceği uyarısında bulundu.

Abonelerin ve apartman yönetimlerinin önlem almaları gerektiğini vurgulayan yetkililer, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çektiler. Su sayaçları ya da su boruları donan abonelerin sıcak su ve ateşle müdahale etmelerinin yanlış olduğunu belirten ASKİ yetkilileri, bu yöntemlerin su sayaçlarını kullanılamaz hale getirdiğini söylediler. Su sayaçlarının bulunduğu yerde hava cereyanına karşı korunması gerektiğinin altını çizen yetkililer, sayaçların açık bölümlerinin cam yünü, bez parçası, talaş ya da boru kılıfı gibi kaplama malzemelerle kapatılmasının daha doğru olduğunu ifade ettiler.

Kırık sayaç camlarının vakit kaybetmeden değiştirilmesi gerektiği uyarısında da bulunan ASKİ yetkilileri, sayaçların bulunduğu yerlerin temiz, aydınlık ve rüzgar almayan yerler olmasına özen gösterilmesini istediler. Sayaçların donması halinde ise patlayan sayaçlardan akan suyun diğer sayaçların donmasını engellemek için de vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların vakit kaybetmeden durumu ALO 153'ü arayarak bildirmeleri gerektiğine işaret etti.

Büyükşehirden ‘su sayacı’ uyarısı

Büyükşehirden ‘su sayacı’ uyarısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber