Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 10:53 Yorum: 0

Büyükşehir’den sürücülere engelli yolcu eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şoförlere engelli yolculara nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitim veriyor.

Büyükşehir’den sürücülere engelli yolcu eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şoförlere engelli yolculara nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitim veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli'nde çalışan toplu taşıma, taksi, servis sürücülerine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerin 2016-2017 eğitim dönemi başladı. Sürüş esnasında meydana gelebilecek olumsuzluklar ve olağanüstü durumlara karşı her türlü teknik bilginin sunulduğu eğitimlerde, engelli yolculara yönelik nasıl davranılması gerektiğine dair konular da yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı'nın sürücüler ile yolcu arasındaki ilişkileri olumlu yönde geliştirmek amacıyla sunduğu eğitimler kaldığı yerden devam ediyor. Vatandaşların güvenli ve huzur içinde yolculuk etmesi için sürücülere, Sürücü-Yolcu İletişimi, Sürücü-Engelli Yolcu İletişimi, İlk Yardım Uygulamaları ve Meslek Hastalıkları, Trafik Mevzuatı, Yangın Güvenliği ve Söndürme Uygulamaları ve Toplu Taşımada Genel Güvenlik gibi eğitimler veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ülke genelinde örnek olan eğitim çalışmalarında sürücülere, sosyal sorumluluk bilinciyle toplumda dezavantajlı grup olarak görülen engellilere yönelik Sürücü-Engelli Yolcu dersi de sunuluyor. Örnek ders programında sürücülerin doğru davranış sergilemesi ve engellilere yönelik farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Sürücü-Engelli Yolcu eğitiminde engellilik, engelli türleri, engellilerle iletişim gibi konuları anlatılıyor. Eğitimde günlük hayatta engellilerin genelde ve toplu taşıma araçlarında yaşadığı sıkıntılara da çözüm önerileri sunuluyor. Toplu taşıma sürücü eğitimlerinde, engelli ve dezavantajlı yolculara yönelik sorunların giderilmesi için empati ve kişisel eğitimlerin de verilmesi diğer Büyükşehir Belediyelerine örnek oluyor.

Teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamlayan sürücüler, değerlendirme sınavından başarılı olurlarsa sürücü kartı almaya hak kazanıyorlar. Kartı olan sürücülerin ise kartları güncelleniyor. Son derece eğlenceli ve katılımlı geçen eğitimlere sürücüler yoğun ilgi gösteriyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber