Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Eylül 2016 - 12:48 Yorum: 0

Büyükşehir’den yapılandırma uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında mükellef borçlarını yapılandırıyor.

Büyükşehir’den yapılandırma uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında mükellef borçlarını yapılandırıyor.

19 Ağustos 2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi de mükellef borçlarını yapılandırıyor. Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,

Kira ve idari para cezaları haricinde ki diğer tüm alacakların "İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, İş Yeri Açma Ruhsat Harcı, Tatil Günleri Çalışma Ruhsat Harcı, İşgal Harçları, Kaynak Suları Harcı, Tellallık Harcı, Bina İnşaat Harcı, Hayvan Kesim, Muayene ve Denetleme Harcı, Ölçü ve Tartı Aletleri Muayene Harcı, Su, Atık Su ve Katı Atık Ücreti, Analiz Ücretleri (havuz suyu, şebeke suyu, atık su), Kazı Tahrip Ücretleri, Otobüs ve Minibüs Ruhsat Harcı ve Durak Aidatı, Çöp Döküm Ücretleri" yasa kapsamında yapılandırılacak.

Yüzde 50 oranında faiz indirimi

Yapılandırma için başvuruların şahsen, vekaletname veya yetkilendirme belgesi ile yapılması gerektiğini belirten Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, mükellef sicil bilgilerinin güncel olmasının yapılandırma düzenlenmesi ve irtibat sağlanması açısından önemini vurguladı. Yapılandırılmış borç taksitlerinin peşin ödenmesi halinde yüzde 50 oranında faiz indiriminin de söz konusu olacağının belirtildiği açıklamada, yapılandırılmış borçların ilk iki taksitinin ödenmemesi halinde yapılandırma hakkının kayba uğrayacağı bildirildi.

Başvuruların 31 Ekim 2016 tarihine kadar Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü'ne yapılmasını isteyen yetkililer, 02422495107 ve www.antalya.bel.tr adresinden de bilgi alınabileceğine dikkat çekti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber