Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ağustos 2016 - 16:24 Yorum: 0

Büyükşehirden zeytinciye büyük destek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, zeytin üreticisine verdiği sözü tuttu.

Büyükşehirden zeytinciye büyük destek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, zeytin üreticisine verdiği sözü tuttu. Körfez ve Güney Marmara bünyesindeki üreticilerin temel geçim kaynağı olan zeytincilik için Başkan Uğur'un talimatıyla Büyükşehir Belediyesi zeytincilik için bu yıl 3.5 milyon TL ayırarak zeytin zararlısıyla mücadeleye başladı. Havadan uçak ile yapılan mücadelenin ilk etabında 64 bin dekar zeytinlik alan ilaçlandı.

Türkiye'de üretilen zeytin ve zeytinyağı önemli bir kısmının yetiştirildiği Balıkesir'de, üreticilerin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmeleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Zeytin sineği zararlısına karşı mücadele amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği, Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü, Bandırma ve Erdek İlçe Tarım Müdürlükleri teknik personelinin zeytin sineği popülasyonundaki artış ve sayımlarda eşik değerinin üstünde olması nedeni ile 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Bandırma, Erdek, Edincik, Paşalimanı Adasındaki tüm zeytinlik alanların ilaçlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığından verilen bilgiye göre, bölgede bulunan toplam 64.000 dekar zeytinlik alanı için 6.400 litre ilaç kullanıldı. Zeytinlikler havadan uçak ile 13 sorti yapılarak tamamen ilaçlandı. Yetkililer, popülasyonun artması halinde ilaçlama çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan, Edremit Körfezinde yer alan Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından sinek sayımına devam edildiği belirtildi. Popülasyonun artması ve sayımların eşik değerinin üstünde olması halinde bu bölgede de ilaçlama çalışmalarının derhal yapılacağı açıklandı.

Büyükşehirden zeytinciye büyük destek

Büyükşehirden zeytinciye büyük destek

Büyükşehirden zeytinciye büyük destek

Büyükşehirden zeytinciye büyük destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber