Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 12 Ekim 2016 - 10:18 Yorum: 0

Bylock’cu 25 öğretmen tutuklandı

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bylock isimli şifreli haberleşme...

Bylock’cu 25 öğretmen tutuklandı

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bylock isimli şifreli haberleşme sistemini kullanan 25 öğretmen tutuklandı.

Gaziantep'te 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY yapılanması soruşturması kapsamında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Devam eden soruşturma kapsamında Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda öğretmen olarak görev yapan 25 kişi, örgütün şifreli haberleşme sistemi Bylock'u kullandıkları tespit edilerek, gözaltına alınmıştı.

Sorgularının ardından öğretmenler terör örgütüne üye olmak suçundan dolayı tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber