Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Temmuz 2017 - 13:13 Yorum: 0

ByLock’u dua ve sohbetlere katılmak için yükletmiş

Denizli'de FETÖ/PDY'nin abla yapılanmasına yönelik görülen davada tutuklu yargılanan D.K.'nin avukatı şahsın "ByLock" programını dua ve sohbetlere katılmak...

ByLock’u dua ve sohbetlere katılmak için yükletmiş

Denizli'de FETÖ/PDY'nin abla yapılanmasına yönelik görülen davada tutuklu yargılanan D.K.'nin avukatı şahsın "ByLock" programını dua ve sohbetlere katılmak için yüklettiğini söyledi. Tutuklu kadınların ifadelerinde ByLock programını eşleri ya da akrabalarının kullandığını belirtmeleri dikkat çekti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda tutuklanan 7'si tutuklu 20 kadın sanığın yargılanmasında ilk duruşma Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi. 7 firari sanığın da bulunduğu davanın ilk duruşmasında tahliye kararı çıkmadı. Davada tutulu sanıklar ve avukatları savunmalarını yaptı. Tutuklu sanık D.K.'nin avukatı savunmada "İsnat edilen suça ilişkin iddianamede yer alan tek iddia ByLock tespitidir. Müvekkilim kolluk ifadesinden başlayarak, tüm ifadelerinde belirttiği gibi bu programı indiren kendisi değil Nursev ve Buket isimli kişilerdir. Müvekkilim sohbetlere katılmak ve dua etme amacıyla programı yükleyeceklerini belirttiklerinden telefonunu bir sakınca görmeyerek bu kişilere vermiştir" dedi.

Tutuklu sanıklardan A.A., çalışırken özel bir pansiyonda kaldığını ve ByLock'u burada arkadaşı H.K.'nin yüklediğini söyledi. A.A., "Bir GSM firmasındaki avantajlı paket nedeniyle arkadaşıma hat almıştım. Arada bir benim telefon cihazımı da kullanıyordu. Ben ByLock programını 15 Temmuz'dan sonra basından öğrendim" ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanıklardan A.H.Ç. ise kendi adına olan telefon ve GSM hattını damadının kullandığını, 15 senelik damadına güvendiği için bu durumda olduğunu belirtti.

Mahkeme Başkanı tarafından verilen ara kararda sanıklar hakkındaki ByLock programı kullandıklarına dair sorgulama tutanakları esas alınarak, ByLock içeriklerinin ve sohbet gruplarında kimler olduğunun KOM Şube Müdürlüğünden sorulması istendi. Mahkeme Heyeti, sanıklar A.K. A.A. E.B.T. M.E. M.Y. F.K. ve S.A.nın tahliye taleplerini reddederken, suçun işlendiği yönünde kuvvetli şüphenin bulunmasını gerekçe gösterdi.

Tutuklu kadınların ByLock'u kullandıkları gerekçesi ile verdiklerin isimlerin çoğunun ise aynı suçtan cezaevinde bulunması dikkat çekiyor. Mahkeme, bu isimler hakkında mahkemelerden yazı da istedi. Davanın 2. duruşması ise 12 Aralık'ta görülecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber