Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Ekim 2014 - 15:53 Yorum: 0

Çadır kent dışındaki Suriyelilerin kayıt altına alınması

Adana Valisi Büyük: "Bugüne kadar 60 bine yakın Suriyeliyi kayıt altına aldık"

Çadır kent dışındaki Suriyelilerin kayıt altına alınması

ADANA (AA) - Vali Mustafa Büyük, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen ve çadır kent dışında kalan Suriyelilerden 60 bine yakınının kayıt altına alındığını söyledi.

Büyük, AA muhabirine, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) mobil koordinasyon merkezinde kayıt işleminin sürdürüldüğünü kaydetti.

"Bugüne kadar 60 bine yakın Suriyeliyi kayıt altına aldık" diyen Büyük, işlemi kasım ayında bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Büyük, Suriyelilerin nerede yaşadığı, ailede kaç kişi bulunduğu, eğitim ve sağlık durumlarıyla ilgili bilgilerin kayıt altına alındığını ifade etti.

Sarıçam Konaklama Tesisi'nde misafir edilen Suriyelilerin çoğunluğunu yaşlı, kadın ve çocukların oluşturduğunu aktaran Büyük, her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.

Çadır kentteki Suriyelilere yönelik hizmetlerden de bahseden Büyük, şöyle konuştu:

"Devletimiz, Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması anlamında gerçekten önemli destek veriyor. Tabi ki misafirlerimizin karşılaştığı sağlık, eğitim, sosyal, psikolojik bazı sıkıntılar oluyor. Gerçekten çok zor bir durum. Burada çok sayıda program uyguladık, uygulamaya da devam ediyoruz. Çadır kentte tüm kamu kurumları çalışıyor, faaliyet gerçekleştiriyor. Burada Suriyelilere halk eğitim merkezi tarafından da çeşitli kurslar açılarak, eğitim veriliyor."

Vali Büyük, çadır kentteki nüfustan daha fazla Suriyelinin kentte yaşadığını, onlar için de ciddi çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber