Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 18:28 Yorum: 0

Çakı Gibi Asker Oldular

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda sembolik olarak silah altına alınan engelli vatandaşlar, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmenin...

Çakı Gibi Asker Oldular

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda sembolik olarak silah altına alınan engelli vatandaşlar, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmenin gururunu yaşadı.

Sabah saatlerinde kışlaya giren engelliler, diğer askerler gibi kamuflaj kıyafetleri giyip eğitim yaptı. Gün boyu devam eden askerlik yemin töreni ve terhis belgelerinin dağıtılması ile sona erdi. Yemin törenine katılan engelli aileleri de, çocuklarını askeri üniformalarla görmenin gururunu yaşadı. Bir günlük askerlik eğitimi sonunda düzenlenen yemin törenine protokol üyeleri ve bürokratlarda katıldı. Engelli askerler, kendilerine refakat eden komutanları ve diğer askerlerle birlikte tören için içtima alanında toplandı. Yemin töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra engeli vatandaşlar hep bir ağızdan yemin ederek asker oldular.

İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik azim ve gayretlerinden dolayı engelli Mehmetçikleri tebrik ederken, Vali Ahmet Kara'da engellilerin bir gün de olsa askerlik yapmalarına fırsat verdiği için Garnizon Komutanlığına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından askerlere terhis belgeleri verildi. Törende son olarak kortej geçişi yapıldı. Uygun adım yürüyen ve ailelerine selam veren engelliler, bir günlük askerliğin gururunu yaşadı. Tören İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber