Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 25 Nisan 2014 - 06:40 Yorum: 0

Çakıcı’ya 10 ay avukatına 13 yıl ceza

Alaettin Çakıcı'ya mahkeme 10 ay, avukatına ise 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Çakıcı’ya 10 ay avukatına 13 yıl ceza

İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun eski müdürü Ayhan Çapacı’ya silahlı saldırıda bulunulmasıyla ilgili görülen davada, Alaettin Çakıcı ve yeğeni Adem Çakıcı’ya “tehdit” suçundan 10 ay, avukat Mehmet Barış Yaya “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıl 4 ay, Ferhat Oto ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, “yerine getirdiği görev nedeniyle kişiyi tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve tehdit suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istenen başka suçlardan hükümlü sanıklar Alaettin Çakıcı ve yeğeni Adem Çakıcı ile “yerine getirdiği görev nedeniyle kişiyi tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık avukat Mehmet Barış Yaya, tutuksuz sanık Ferhat Oto ile avukatları katıldı. Kırıkkale F Tipi Cezaevinden güvenlik önlemleri altında uçakla İzmir’e getirilen sanık Çakıcı’nın, duruşma salonuna getirildiği sırada bazı izleyicilerin ayağa kalktığı gözlendi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı karar duruşmasında, sanıklar ve avukatları beraat taleplerini yineledi. Mahkeme heyeti, başka suçtan hükümlü Alaettin Çakıcı ve Adem Çakıcı için “öldürmeye azmettirme” suçundan beraat, “tehdit” suçundan ise 1 yıl hapis cezası verdi, bu cezayı da duruşmalardaki iyi hallerini göz önünde tutarak 10 aya indirdi.

Sanık avukat Mehmet Barış Yaya’nın “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını açıklayan heyet, suçun teşebbüs aşamasında kalması, oluşan zarar ve iyi hali değerlendirmesini göz önüne alarak cezanın 13 yıl 4 aya düşürüldüğünü bildirdi. Mahkeme heyeti, “kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım”dan ağırlaştırılmış müebbet verdiği sanık Ferhat Oto’nun cezasını da 6 yıl 8 aya düşürdü. Heyet, firari sanık Ömer Faruk Çiçek’in yakalama kararının devamına ve dosyasının ayrılmasına karar verdi.

- Olayın geçmişi-

İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı, 25 Mayıs 2013 günü cezaevi kampüsü içinde bulunan lojmana doğru giderken kimliği belirsiz kişilerin otomobilden ateş açması sonucu elinden yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla Ferhat Oto yakalanmış, hakkında yakalama kararı çıkarılan Çakıcı’nın eski avukatı Mehmet Barış Yaya da daha sonra gözaltına alınmıştı. Olaydan sonra Alaettin Çakıcı önce Adana F Tipi Cezaevi’ne ardından Kırıkkale F Tipi Cezaevine sevk edilmiş, 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı da Ankara Eğitim Merkezi’ne öğretim görevlisi olarak tayin edilmişti.

ETİKETLER: Alaettin Çakıcı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber