Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Kasım 2015 - 10:22 Yorum: 0

Çakır, "Malatya’yı tek merkezli yapıdan kurtarıyoruz"

Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda; Fahri Kayahan, Tecde ve Halep caddelerinde üstyapı düzenleme çalışmaları yapıyor.

Çakır, 'Malatya’yı tek merkezli yapıdan kurtarıyoruz'

MALATYA - Altyapısı biten yerlerde üstyapı çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda; Fahri Kayahan, Tecde ve Halep caddelerinde üstyapı düzenleme çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır çalışmaların devam ettiği Fahri Kayahan, Tecde-Yeşilyurt yolu ve Halep Caddesinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Malatya’yı tek merkezli yapıdan kurtaracak önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey ve Güney kuşak yollarının Malatya’da trafiği rahatlatacağını söyledi.

Tecde, Karakavak ve Bostanbaşı bölgelerinin Malatya’nın yeni alt merkezleri olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Bu bölgelerimizde bugüne kadar birçok yol açtık. Temel hedefimiz Malatya’mızda yeni bulvarlar ve alt merkezler oluştururken sağlıklı büyümesini sağlamaktır. Fahri Kayahan, Halep Caddesi ve Tecde-Yeşilyurt yolunda üst yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tecde-Yeşilyurt yolumuzda kotu düşürdük. Tüm altyapıyı yeniledik. Diğer kamu kurumları da altyapılarını yeniledi. Yağmur drenaj sistemi kuruldu. Birinci kat asfalt serimini yaptık. Üst yapı çalışmaları kapsamında cadde üzerine 2 metre genişliğinde yürüyüş yolları, cep otoparklar, 2.5 metre genişliğinde bisiklet yolu, 5 metre genişliğinde de yeşil alanlar yapılıyor. Çalışmaların yapıldığı bölgelere yine yüzlerce ağaç dikeceğiz. Aydınlatmalarıyla birlikte bu bölgelerimiz daha düzenli ve nezih bir görünüme kavuşacak” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber