Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 13 Ocak 2016 - 14:53 Yorum: 0

Çakır: Mutlu aile, mutlu toplum demektir

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Çakır: Mutlu aile, mutlu toplum demektir

Son yıllarda aile içerisinde yaşanan sıkıntıları aza indirmenin yanı sıra aile kurumlarını güçlendirerek, topluma sağlıklı bireyler ve aileler kazandırmak için 2012 yılında  kurulan Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren MADEM, aile yapısını daha da güçlendirmek, aile bireyleri arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla “Mutlu aile, mutlu toplum" isimli bir kitapçık yayınladı.

8 sayfadan oluşan kitapçıkta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın önsöz yazısının yanı sıra aile danışmanlığı hizmet alanları, mutlu aile için yapılması gerekenler, evliliği güçlendirmenin yolları, çocuklarda olumlu davranış geliştirme yöntemleri, aile eğitimi, öğrenci ve velilere yönelik eğitim konuları yer alıyor.

Çakır: Mutlu aile, mutlu toplum demektir

Ailenin; huzur ve mutluluğunun yakalanabileceği kutsal bir çatı olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Toplumun temelini aile oluşturur. Mutlu aile, mutlu toplum demektir. Büyükşehir Belediyesi olarak, fiziki hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik faaliyetlerini de önemsiyoruz. Ailenin korunması ve güçlenmesi toplumumuzun geleceği için de büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede 2012 yılında kurduğumuz Aile Danışma ve Destek Merkezi’miz başarılı çalışmalar gösterirken, çıkardığı 'Mutlu aile, mutlu toplum'  kitapçığı ile de aile kurumuna ışık tutacaktır" dedi.

jan0529.jpg

“Mutlu aile, mutlu toplum" kitapçığını isteyen herkes Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi'nden ücretsiz temin edebilir. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber