Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Şubat 2016 - 23:08 Yorum: 0

Çakır: Nezih bir mekan oluşturuyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde ki heyet ile birlikte Turgut Özal Tabiat Parkında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Çakır: Nezih bir mekan oluşturuyoruz

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde ki heyet ile birlikte  Turgut Özal Tabiat Parkında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Çakır: Nezih bir mekan oluşturuyoruz

Turgut Özal Tabiat Parkının Malatya’nın önemli dinlenme ve mesire alanlarından biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda Turgut Özal Tabiat Parkı ile ilgili proje çalışmaları başlanmış ve proje kapsamında bazı çalışmalar yapılmıştı.  Bu alanın Büyükşehir Belediyemize devri ile birlikte Malatya’ya nezih bir mekân kazandırmak için arkadaşlarımız yeni düzenleme çalışmalarına başladılar.

Hemşerilerimiz tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan bu alanda, yeşillendirme ve ağaç dikim çalışmalarının yanı sıra,  çevre düzeni, aydınlatma elemanları, sulama sistemleri, yürüyüş yolları ve pergola çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

Yaptığımız yeni düzenlemeler sayesinde Turgut Özal Tabiat Parkımız çok amaçlı kullanılacak bir mekan haline dönüştürülmektedir” dedi.

Yeni ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Turgut Özal Tabiat Parkında ağaçlandırma çalışmalarının da başladığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu bölgemizde ciddi bir ağaçlandırma çalışması başlattık. İlk etapta Fahri Kayahan Bölgemizde yapılan çalışmalar neticesinde orta refüjde ağaç sökme makinesi ile sökülen ağaçlar bu bölgeye nakledilerek dikimleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüz tarafından farklı boy ve ebatta yetişmiş yaklaşık bine yakın fidanımızı da yine bu bölgemize önümüzdeki aylar içerisinde dikimini gerçekleştirmiş olacağız. Göl çevresindeki düzenleme çalışmalarımızın da tamamlanması ile birlikte Malatya’mıza güzel ve nezih bir mekan; vatandaşlarımıza da nefes alabilecekleri, gezinti alanları, yürüyüş yollarının olduğu kaliteli bir piknik alanı kazandırmış olacağız“ şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber