Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 13 Temmuz 2014 - 15:08 Yorum: 0

Çakır ve ekibinin başarısı tesadüf değil

FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda biri yarı final olmak üzere üç maç yöneten Cüneyt Çakır ve ekibinin başarısının tesadüf olmadığını söyledi.

Çakır ve ekibinin başarısı tesadüf değil

FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda bir tanesi yarı final olmak üzere üç maç yöneten Cüneyt Çakır ve ekibinin başarısının tesadüf olmadığını söyledi.

Dünya Kupası için Brezilya'da bulunan Erzik, NTVSpor'a yaptığı açıklamada, turnuvada vazife sektör Türk hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un performanslarının çıkarlarını gururlandırdığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'İlk vazife aldıkları Brezilya-Meksika maçı aşırı önemliydi, bir anlamda kader maçıydı. Cezayir-Rusya karşılaşması da tıpkı şekilde iyiydi. Ancak yarı final maçı Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun açısından takım oyununun bir zaferiydi. Yaklaşık 5 yıldır gece gündüz beraberler. Maçlara birlikte hazırlanıyorlar, birlikte gidiyorlar. Avrupalı hakemlerin avantajı bu. Onlar da bunu aşırı iyi kullandılar, aşırı iyi hazırlandılar. Hiçbir şey tesadüfen olmaz. Başarıda daima çalışmanın ve hazırlık devrinin etkisi var. Her süre maçına çıkacağı takımların oyuncularını, oyun içindeki davranışlarını yakından izleyen bir ekip.'

Çakır ve yardımcılarının üst düzey bir performans sergilediğini kaydeden Erzik, ekibin yönettiği ilk maçtan sonra FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'in kendisini kutlama ederek, 'İyi değil, aşırı iyi değil, lakin fevkaladeydi' yorumunu yaptığını belirtti.

'Türkiye, Dünya Kupası evsahipliği için en hazır ülkelerden biri'

Şenes Erzik, Türkiye'nin yeni yapılan statlar başta olmak üzere altyapı tesisleri itibarıyla Dünya Kupası evsahipliği için en hazır ülkelerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

Konfederasyonlar içinde paylaşılan centilmenlik anlaşması gereği, Dünya Kupası evsahipliği sırasının kıtalararasında bir rotasyon dahilinde gerçekleştiğini anlatım eden Erzik, 'Türkiye, Avrupa'nın sırası geldiğinde evsahipliği için her çeşit olanağa sahip. Türkiye'nin bu konu hakkında aşırı ciddi avantajları var. Son zamanlarda yapılan havaalanları, yollar, statlar başta olmak üzere altyapı tesisleri sebebiyle Türkiye dünyada en hazır ülkelerden biri. Bu nedenden dolayı defalarca Avrupa Şampiyonalarına namzet olduk. Olmadı lakin bu manada Türkiye'nin hiç bir problemi yok, artıları aşırı fazla' değerlendirmesinde bulundu.

 'Finalde Almanya'yı avantajlı görüyorum'

Dünya Kupası finalinde Almanya'yı avantajlı gördüğünü kaydeden Erzik, buna karşın Arjantin'in şampiyonluğunun da sürpriz olmayacağını belirtti.

Gol yollarındaki etkinliğinin Almanya'yı final için bir adım öne taşıdığını anlatım eden 71 yaşındaki futbol adamı, 'Takım disipliniyle Almanya her süre şampiyonluklara aday. Brezilya maçını düşünmeyelim. Olağanüstü bir durumdu. Daha evvela hiç böyle bir şey olmadı. Almanya'yı hazırlıklı görüyorum. Arjantin de savunmasının bütünleşmesiyle bilhassa son oynadığı maçla üst seviyeye çıktı. Ancak Arjantin'in gol bulmada sıkıntıları var. Almanya bu konu hakkında avantajlı. Maç ortada lakin gol atma becerisi vasıtası ile Almanya'yı avantajlı görüyorum. Buna rağmen Arjantin'in şampiyonluğu da sürpriz olmaz' halinde görüş belirtti.

'Tarihin en fazla Dünya Kupalarından bir tanesini yaşıyoruz'

İstatistiklere bakılınca tarihin en fazla Dünya Kupalarından birine tanıklık ettiklerini belirten Erzik, şu ifadeleri kullandı:

'Yedekten gelen oyuncular 13 gol attı. Bu başka turnuvalara göre bir rekor. Gol ortalaması 2,5'in üzerinde. Daha önemlisi statlarda yüzde 98'in üstünde doluluk oranı yakalandı. Brezilya taraftarının futbola ilgiyi yüzünden ilk 4 kategorideki biletler hepimizin kesesine müsait biçimde çıkarıldı. Doğru bir karar aldığımız, statların dolmasından belli. Bu manada da unutulmayacak bir Dünya Kupası'dır.' 

Brezilya'nın Dünya Kupası'nı bu kadar sene sonra organize etmesinin FIFA, futbol dünyası ve memleket için çok iyi olduğunu belirten Erzik, yaptıkları son toplantıda bütün FIFA İcra Kurulu üyelerinin organizasyonun ve verilen ürünün kıymetli olduğunu kabul ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mutlu Demirtaştan

ETİKETLER: Çakır , ve , ekibinin , başarısı , tesadüf , değil
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber