Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 24 Şubat 2022 - 22:48 Yorum: 0

ÇAKÜ’den ormancılıkta yapay zekanın kullanımına yönelik iki önemli bildiri

Çankırı Karatekin Üniversitesi, "3. Uluslararası Çevre ve Orman Koruma Sempozyumu"na, ormanlarda yapay zekanın kullanımına yönelik iki bildiriyle katkı...

ÇAKÜ’den ormancılıkta yapay zekanın kullanımına yönelik iki önemli bildiri

Çankırı Karatekin Üniversitesi, "3. Uluslararası Çevre ve Orman Koruma Sempozyumu"na, ormanlarda yapay zekanın kullanımına yönelik iki bildiriyle katkı sağladı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Orman Fakültesi öğretim üyeleri, Kastamonu Üniversitesi'nin Mindanao Eyalet Üniversitesi, Bogor Tarım Üniversitesi ve Güneydoğu Asya Bölgesel Tropikal Biyoloji Merkezi ile birlikte düzenlemiş olduğu "3. Uluslararası Çevre ve Orman Koruma Sempozyumu"na iki bildiriyle katılım sağladı. Orman Hasılatı ve Biyometri Anabilim Dalı öğretim görevlileri Prof. Dr. İlker Ercanlı, Dr. Öğr. Üyesi Muammer Şenyurt ve Arş. Gör. Dr. Ferhat Bolat tarafından sunulan "A Major Challenge To Machine Learning Models: Compatible Predictions With Biological Realism In Forestry: A Case Study of Individual Tree Volume" ve "Hyper-Parameterized Deep Learning Algorithms as a Solution To the Overfitting Problem in Artificial Intelligence Predictions: A Case Study of Dominant Heights" adlı bildirilerde, ormancılıkta yapay zekanın kullanımına ilişkin son gelişmelere yer verildi.

Ayrıca, "Covid-19 Pandemi Sonrası Dönemde Dayanıklı ve Sürdürülebilir Bir Ekosisteme Doğru Çevre ve Orman Koruma" temalı sempozyumda, Prof. Dr. İlker Ercanlı oturum başkanı olarak da görev aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber