Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Kasım 2015 - 17:01 Yorum: 0

Çalık, 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Hayatın her anında andığımız öğretmenlerimizi; 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir kez daha saygıyla anıyorum.

Çalık, 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Öğretmenlerin bizim medeniyetimizde, tarihimizde ve dinimizde çok müstesna bir yeri vardır. Peygamber Efendimiz(S.A.V.), Bedir Savaşı’nda esir edilen Kureyş müşriklerinden, malî durumuna göre, ‘kurtulmalık akçesi’ ödemeye elverişli bulunmayan her birisinin, Ensar çocuklarından on çocuğa okuma-yazma öğrettiği takdirde, serbest bırakılacaklarını bildirerek ilme ve ilim öğretmeye ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Yine Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum” demesi belki de günümüz öğretmenlerinin ne kadar saygın olduğunu ve öğretmenlerimizin ne kadar ciddi bir sorumluluk sahibi olduklarını göstermektedir.

Medeniyetimiz de ilim ve muallim/alim ilişkisi ve ehemmiyeti; Cumhuriyet kurulduktan sonra 1924’te Gazi Mustafa Kemal’in;  ‘Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır’ sözüyle vücut bulmuştur.

Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması ve aydınlık yarınlarımız için öğretmenlerimiz, hayati önem arz etmektedir. Geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın önündeki ışık ve yol gösterici olan öğretmenlerimiz, milletimiz için her zaman saygın ve değerlidir. Öğretmenlerimiz, ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında öne önemli etkendir. Öğretmenlerimiz sayesinde özgür, güçlü ve muteber bir medeniyet olarak sonsuza kadar var olacağımızdan en ufak bir şüphemiz yoktur.

Hem öğretmenlerimizin içinde bulunduğu durumların düzelmesi için çalışmalar yürüten AK Parti hükümetleri, yeni dönemde de atama bekleyen 30 bin öğretmenimizi Şubat ayında okul ve öğrencileri ile buluşturacaktır.

Bu vesile ile öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber