Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 30 Mayıs 2015 - 11:51 Yorum: 0

Çalık, AK Parti tarıma büyük destekler verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun kayısıyla ilgili önemli müjdeler verdiğini söyledi.

Çalık, AK Parti tarıma büyük destekler verdi

MALATYA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun kayısıyla ilgili önemli müjdeler verdiğini söyledi.

Çalık,  AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya Ticaret Borsası'nı (MTB) ziyaret etti. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun kayısı ile ilgili büyük müjdeler verdiğini kaydetti. Özbey, "Geçen yıldan üreticilerimizin bazı sıkıntıları vardı. Biz, zaman içerisinde kendilerine anlattık ve bu sorunları dikkate aldılar. Bu sıkıntıların giderilmesi adına büyük müjdeler verdiler" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, AK Parti'nin gerek kayısı gerekse de diğer tarım ürünlerine kurulduğu günden bugüne büyük destekler verdiğini ifade etti. Kayısı'nın ihracatında 2002 yılına göre büyük bir ilerleme kaydedildiğini dile getiren Tüfenkci, "Türkiye'yi, Avrupa'da birinci hale getirmemiz, 'üretimi bitirdiniz' diyenlerin söylemlerinin boş olduğunu gösteriyor" dedi. Tüfenkci, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Malatya mitinginde kayısı üreticisine önemli müjdeler verdiğini anımsatarak, "Sayın Başbakanımızın, çiftçilerimizin beklediği desteklerle ilgili müjdeleri verdiğini düşünüyorum. Destek ve katkılarımız tabi seçimden sonrada hızlı bir şekilde devam edecek. Malatya'nın sorunlarını masaya yatırma noktasında hep birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AK Parti'nin tarıma büyük destekler verdiğini dile getirdi. Çalık, 2002 yılında tarıma 1,8 milyar TL destek verilirken, 2014 yılında 10 milyar TL destek verildiğini anımsatarak, 5,3 milyar TL mazot desteği, 5 milyar TL gübre desteği, 500 milyon TL'de toprak analiz desteği verildiğini kaydetti. AK Parti olarak mazota, hayvancılığa, gübreye destek verdiklerini ifade eden Çalık, "Çiftçilerimize ve üreticilerimize vermiş olduğumuz destekler ortada. Mazota ilk kez AK Parti iktidarları döneminde çiftçimize destek verildi. Mazotu '1,5 TL'ye düşüreceğim' diyen muhalefet partilerine sesleniyorum; mazot desteğinin ne olduğunu bilmeyen üreticilerimize, mazot desteğini AK Parti verdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Malatya'dan gönderdiğimiz bir karne vardı. Arapgir'de yaşayan yaşlı bir amcamız, 'mazotu bir liraya düşürmeden önce mazot kuyruklarını bize yeniden yaşatacağınızı düşünüyoruz' dedi. Çıkardı ve elindeki 1977, 1978 ve 1979 yıllarında elinde var olan mazot karnesini gösterdi. Karnede de yer alıyor, 25, 50 litre mazot almış ve en fazla 100 litre alabildiklerini söyledi. Bırakın mazotu çiftçinin aracı yok, parası olmasına rağmen mazotu alamıyor, mazot yok. Şimdi o eski Türkiye'nin zihniyeti bir daha o günleri yaşatmak istiyor. Amcamız ise 'biz o eski Türkiye'nin kuyruklarına bir daha asla dönmeyeceğiz' dedi. Malatya bir tarım şehri ve biz çok ciddi destekler verdik. Vermiş olduğumuz destek 500 milyon TL, diğer destekleri de eklediğimizde bir katrilyonu buluyor" dedi.

Çalık, 4-5 Nisan ve 22-25 Nisan tarihleri arasında don olaylarının meydana geldiğini anımsatarak, "Yapılan çalışmalarda bu hasar yüzde 30 ila yüzde 80 arasında değişiyor. Geçtiğimiz yılda zarar gören bu çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Ama bunun ötesinde gittiğimiz her yerde üreticilerimizin bizden bir talebi vardı, o da zararların karşılanmasıydı. Sayın Başbakanımız Malatya'ya geldiğinde bununla ilgili müjdeyi verdi. Başbakanımız, kayısı üreticilerinin zararlarının karşılanacağına dair cümleleri bütün Malatya'yı heyecanlandırmıştır. Çiftçimizin ne kadar zarar gördüğünün tespitinden sonra ödenecek rakamda çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Sayın Başbakanımız ihracat rakamlarını yukarıya çıkaracak çok önemli bir destekten bahsetti. Üzüm ve incir de olduğu gibi kayısıya da ihracat desteği verilecek" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber