Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 21 Aralık 2014 - 15:33 Yorum: 0

Çalık, CHP'ye yeni isim buldu!

"Bence, CHP bu kadar kargaşa içerisinde, Atatürk'ün partisi dedikleri CHP'nin içerisine cemaati sokuyorsa, kendilerine yeni bir isim bulmaları gerekiyor.

Çalık, CHP'ye yeni isim buldu!

MALATYA  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bence, CHP bu kadar kargaşa içerisinde, Atatürk'ün partisi dedikleri CHP'nin içerisine cemaati sokuyorsa, kendilerine yeni bir isim bulmaları gerekiyor. Biz, hemen AK Parti olarak onlara yardımcı olalım, AK Parti olarak onlara isim bulma konusunda destek olalım. CHP, ismini değiştirebilir, 'Cemaate Hizmet Partisi' yapabilir mesela" dedi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Battalgazi 5. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Çalık, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım-20 Aralık tarihlerinde 17 il, 890 ilçe ve 34 belde kongresini tamamladıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmenden yönetim için 4 yıl istediğine değinen Çalık, "Şimdi vatandaş sana bu 4 yılı niye versin? Biz İstanbul'u sizden aldığımızda İstanbul'da çöp yığını vardı, İstanbul'da susuzluk vardı, İstanbul'da İSKİ vardı, yolsuzluk vardı. Bu millet neden size 4 yılı versin?" diye konuştu.

malatya-guncel-017.jpg

"İşte aldığınız Şişli ortada" diyen Çalık, "Belediye Başkanı Hayri İnönü. Onun yardımcısı, CHP'ye genel başkan adayı olmayı düşünen birisinin oğlu ve belediye meclis üyeleriyle belediye başkanı kavgalı. Buyurun, size 4 yıl verdi bu millet. Size bu yetkiyi verdiğinde kavga edesiniz diye vermedi. Siz hizmet edesiniz diye verdi. İşte Şişli ortada. İşte mafya tehdidiyle nasıl kavga ettiğinizi bütün Türkiye görüyor. Bu millet, tek başına iktidarı sadece tek parti döneminin dışında 2 yıl verdi. Baktı ki hiçbir şey yapamıyorsunuz, bir daha da size iktidarı nasip etmedi" ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını belirten Çalık, CHP'nin ise yurt içi ve yurt dışındaki güçlerden destek aldığını savundu. CHP'nin şimdi kendine yeni bir güç daha bulduğunu savunan Çalık, şunları söyledi:

"Cemaati kendisine dost edindi ve CHP sürekli kendi içerisinde parti üretiyor. Kendi içerisinden Anadolu Partisi diye bir parti çıktı, üremeye devam ediyor. Bence, CHP bu kadar kargaşa içerisinde, Atatürk'ün partisi dedikleri CHP'nin içerisine cemaati sokuyorsa, kendilerine yeni bir isim bulmaları gerekiyor. Biz, hemen AK Parti olarak onlara yardımcı olalım, AK Parti olarak onlara isim bulma konusunda destek olalım. CHP, ismini değiştirebilir, 'Cemaate Hizmet Partisi' yapabilir mesela. Cemaate hizmet edebilir, biz millete hizmet edeceğiz. Biz, Allah rızası için kim hizmet ediyorsa onun hizmetindeyiz ama hizmeti eğer kendilerine paralel devlet olarak oluşturmak isteyenler varsa bunların her daim karşısındayız. Derin devlet oluşturmak istiyorlarsa dün de karşısındaydık, bugün de karşısındayız."

malatya-guncel-haber-011.jpg

- Yüksek hızlı tren çalışmaları

Çalık, Türkiye'nin hızlı trende şu anda dünyanın 8'inci, Avrupa'nın da 6'ncı ülkesi konumunda olduğunu kaydetti. 

Türkiye'nin bu konuda hızla ilerlediğini belirten Çalık, "Konya-Ankara-İstanbul yüksek hızlı treninden sonra, Ankara-Sivas 250 kilometrelik hıza uygun yeni demiryolu inşası devam ederken, Malatya'nın yeniden yapılandırılmasında, yüksel hızlı tren için Allah nasip ederse proje ihalesi 14 Ocak'ta yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.      

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber