Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 02 Şubat 2016 - 18:56 Yorum: 0

Çalık: “Parlamenter sistem iflas etmiştir”

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, birinci önceliğin yeni bir anayasa, ikinci önceliğin ise başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

Çalık: “Parlamenter sistem iflas etmiştir”

MALATYA - AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, birinci önceliğin yeni bir anayasa, ikinci önceliğin ise başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

 Milletvekili Çalık, beraberindeki partili yöneticiler ile birlikte Malatya Gazeteciler cemiyeti başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret ederek bir süre  görüştü.

Ziyaret için teşekkür eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Kendi düşünceme göre Adalet ve kalkınma Partisi’nin başarısı devamlı halkla iç içe olması ve birlikte olmasıdır. Bunun en bariz örneğini Malatya’da görüp yaşıyoruz. Malatya’mızda parti içerisinde hangi görevde olurlarsa olsunlar devamlı halkla iç içeler ve birlikte oluyorlar. Tahmin ediyorum, Türkiye genelinde de bu yapı böyledir. Başarıdaki en büyük sırrın ise bu olsa gerek” diye konuştu.

  Milletvekili Çalık, “10 seçim geçirdik, 10 seçimde de milletimiz bize tam destek verdi. 7 Haziran seçiminde yüzde 41 oy ile tek başına iktidarı yakalayamazsak bile Türkiye’nin en büyük partisi olarak bize en büyük desteği verdi. 1 Kasım7da özellikle yaşanan süreçte özellikle ‘koalisyonlara yeniden dönülüyor’ denilen bir dönemde yeniden milletimizin hassasiyeti ile tek başına iktidarı yakaladık. Diğer muhalefet partilerinin de bu anlamda AK Parti’yi örnek almaları gerektiğini düşünüyorum. Milletin sesine kulak versinler her alanda, yapılan tüm çalışmalarda, ekonomide, sağlıkta, eğitimde milletin taleplerini öncelemeliler. Özellikle ‘millet’ dendiği anda da millet ona gereken desteği veriyor” dedi.

  Terör olaylarına yönelik değerlendirmelerde yapan Milletvekili Çalık, “çözüm Sürecini sekteye uğratmak isteyen terör örgütlerinin hedefi Türkiye’yi terörize etmek ve kaos ortamına sürüklemektir. Ama buna asla izin vermeyeceğiz dedik, gereken tüm mücadeleler için tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında başlatılan operasyonlarla birlikte terör örgütü PKK’nın belini kırdık. Bununla ilgili mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz, dün verdik, bugün veriyoruz, yarında vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin birliğine karşı sıkılan kurşunlara karşı vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak için hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir” diye konuştu. Çalık, Türkiye’ye yönelik saldırılarda bulunan terör örgütlerinin birer taşeron olduğunu, sadece bunların dönem dönem isimlerinin değiştiğini, tüm örgütlerin ana hedefinin Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini ve güçlenmesini engellemek olduğunu söyledi.

 Milletvekili çalık şöyle konuştu; “Gündemimizde şimdi Türkiye’yi istikrara kavuşturan AK Parti iktidarı olarak ilk gün ne söylediysek bugünde aynı şeyi söylüyoruz; Türkiye’ye yeni bir anayasa gerek ve şart. 1980 darbesi sonrasında oluşturulan anayasa maalesef artık Türkiye’ye dar geliyor. Gelişen, büyüyen  ve tüm dünyanın gündemini belirleyen ülke olarak Türkiye askeri darbe mahsulü bir anayasa ile halen yönetilmekte, üzerinde defaten değişiklikler yapılmış olmasına rağmen halen anayasanın tam bir şekilde milli ve yerel olmadığını biliyoruz. Bu vesileyle darbelere izin veren yapısının halen var olduğunu biliyoruz. Yeni bir anayasayı, milletin iradesinin yansıdığı bir anayasayı İnşallah bu dönem sivil toplum kuruluşlarının, siyasilerin vermiş olduğu destekle yapmak istiyoruz. Yeni bir anayasa gerek ve şart ve şart olan ikinci bir gündemimiz ise hükümet sisteminde bir değişiklik yapılması gerekiyor. Parlamenter sistem ile yaklaşık 100 yıldır yönetiliyoruz. Bu parlamenter sistemin artık adının değişmesi gerekiyor. Sebebine gelince; Cumhurbaşkanı millet tarafından seçildi, Başbakan millet tarafından seçildi. Parlamenter sistemde cumhurbaşkanı millet tarafından değil, parlamenterler tarafından seçilir. Dolayısıyla parlamenter sistemin tamamen iflas ettiği bir dönemdeyiz. 7 Haziran’da en büyük gösterge, yüzde 41 oy olan bir siyasi parti tek başına iktidarı yakalayamadı, koalisyona bizi mahkum ediyordu. Artık Türkiye’nin koalisyonlara değil, çok ciddi manada istikrara ihtiyacı var. Denetlenebilen bir hükümetin oluşmasına ihtiyaç var, yasamanın, yürütmenin, yargının kuvvetler ayrılığının hepsinin çok net bir şekilde belirlenmeye ihtiyacı var. Bunun içinde başkanlık iste aynen yeni anayasa gibi gerek ve şarttır.”

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber