Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 10 Eylül 2016 - 19:13 Yorum: 0

Çalık: “Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacağız”

Suriye'nin toprak bütünlüğünü sonuna kadar koruyacaklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Suriye'nin...

Çalık: “Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacağız”

Suriye'nin toprak bütünlüğünü sonuna kadar koruyacaklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Suriye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasına neden olan bütün terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

AK Parti Malatya İl Teşkilatı ile birlikte Kurban Bayramı dolayısıyla Beydağı Konteynır Kentti ziyaret eden Çalık kampın son durumu ile ilgili AFAD Malatya İl Müdür Vekili Bilal Turan'dan Beydağı Konteynır Kentle ilgili bilgi aldı.

Dünya devletleri içerisinde en fazla mülteci barındıran ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Çalık, "Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Dünya devletleri içerisinde en fazla mülteci barındıran mülteci konumundayız. Suriyeli, Afgan ve Iraklı mültecilerde Türkiye'de barınmaktadır. Birleşmiş Milletler görevlileri Türkiye'ye geldiklerinde Türkiye'nin dünyanın en iyi mülteci ağırlayan ülkesi olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Suriye Fırat Kalkanı operasyonuyla ilişkinde değerlendirmede bulunan Çalık, "Suriye'deki yeni süreç çok önemli. Özellikle TSK'nın yapmış olduğu DAEŞ'in Cerablus'tan, Azaz'den çıkarılmış olması, bölgenin temizlenmesi, yeşil bir bölge olması, sınırımızın tamamen terörden arındırılmış olması bizim için çok önemliydi. Aslında bizim tüm dünyadan istediğimiz de buydu. Sınırlarımızda terör örgütlerinin ne DAEŞ'in ne PYD ne de YPG'nin olmamasıydı. Şuan Cerablus hattı temizlenmiş durumda. Gaziantep ve Kilis'ten Suriyeli vatandaşlar o bölgeye dönüşe başladı. Dünden bu yana bölgedeki belediyeleriz Ceraplus'a su vermeye, Enerji Bakanımızın yaptığı açıklamayla elektrik verilmeye başlandı. Kurban Bayramı öncesinde Cerablus'a verilecek su ve elektrikle Suriyeliler vatanlarına yerleşmeye başlayacak. Rakka ve El Bab ile alakalı süreç devam etmekte" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber