Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 05 Eylül 2016 - 16:33 Yorum: 0

Çalık: ’’Ülkeyi emanet edeceğimiz çok bilinçli bir gençlik geliyor’’

AK Partili gençlerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Gençlerimizin bizden fazla vatan aşkıyla o tanklara göğüslerini...

Çalık: ’’Ülkeyi emanet edeceğimiz çok bilinçli bir gençlik geliyor’’

AK Partili gençlerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Gençlerimizin bizden fazla vatan aşkıyla o tanklara göğüslerini nasıl siper ettiklerini gördük. Çok büyük bir gençlik geliyor. Vatanı, ülkeyi teslim edeceğimiz, emanet edeceğimiz çok bilinçli bir gençlik geliyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları ve İlçe Gençlik Kolları yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydoğan ile ilçelerin gençlik kolları başkanları da katıldı.

İlk olarak söz alan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydoğan, 15 Temmuz gecesine değinerek "Melun bir geceden geçtik. Hepimiz burada büyük sınavlar verdik. Başta büyüklerimiz olmak üzere durdukları için, genç kardeşlerimize de 1 ay boyunca sabahlara kadar meydanlarda demokrasi nöbetin de bulunduğunuz için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine değindi. 15 Temmuz darbe girişiminin çok büyük bir tuzak olduğunu vurgulayan Çakır, "Netice itibariyle iç savaşın planlandığı, ülkemizin parçalanmak istendiği bir darbe girişimiydi. Bunu çok iyi algılamamız gerekiyor. Biz biraz daha çabuk unutabiliyoruz, çabuk hoşgörü iklimine girebiliyoruz. Halk olarak da fert olarak da eğer ülkemizin geleceğini düşünüyorsak, gençlerimizi gelecek nesilleri düşünüyorsak üzerimizde bir vebal varsa bu hesabı sormak zorundayız. Aksi takdirde yine birileri çıkacak, geçmişte sorulmadığı için bu ülkeye ihanet etme cesaretini gösterecek. PKK ve FETÖ'ye yönelik sürdürdüğümüz mücadeleyi mutlaka her geçen gün bir kademe arttırarak devam ettirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ta konuşmasına darbe girişimi karşısında dik duran tüm gençlere teşekkür ederek başladı. Çalık, "Her şeyin farkında olan, vatan sevgisinin, bayrak sevgisinin, toprak sevgisinin ve ezan sevgisinin, Allah sevgisinin yüreklerinde ne kadar var olduğunu fark etmiş olmak bu darbe girişimindeki bizim gençlerimiz adına en önemli sevincimiz ve mutluluğumuz oldu" ifadelerinde bulundu.

15 Temmuz gecesinde AK Parti Gençlik Kolları başta olmak üzere bütün gençleri caddelerde görmelerinin en önemli kazanım olduğunu ifade eden Çalık, "Çok büyük bir travma yaşadık ama bu travmadan krizleri fırsata çevirmemiz gerekiyor. Bu krizlerde yaşadığımız bu travmada en büyük kazanımımız gençlerimizin vatanını ne kadar sevmiş olduğunu gördük, bayrağını ne kadar sevdiğini gördük, demokrasiye ne kadar sahip çıktığını gördük, Cumhurbaşkanımıza nasıl sahip çıktığını gördük. Binlerce kere şükürler olsun, böyle bilinçli ve şuurlu bir gençlik var. Bunlar farkında değil dediğimiz bir dönemde, gençlerimizin bizden fazla vatan aşkıyla o tanklara göğüslerini nasıl siper ettiklerini gördük. Çok büyük bir gençlik geliyor. Vatanı, ülkeyi teslim edeceğimiz, emanet edeceğimiz çok bilinçli bir gençlik geliyor" dedi.

40 yıldan bu yana ülkenin en ince kılcal damarlarına kadar giren FETÖ'nün diğer terör örgütlerinden hiçbir farkının olmadığını dile getiren Çalık, "Kılık değiştiriyorlar. Bazen adına PKK, bazen adına DAEŞ, bazen adına FETÖ diyorlar. En önemli sebep, bu ülkenin birliği, dirliği, beraberliği, gelişmesi ve büyümesidir. Ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Demokrasimiz istikrarına devam ediyor. Şapkasını alan geçmiş dönemin siyasi parti liderleri yok artık. Ülkesine güvenen, milletine güvenen bir Türkiye var. Büyüyen, gelişen ve her geçen gün büyümeye devam eden bir Türkiye var. 15 Temmuz gecesi siz tarih yazdınız. Tarihe altın harflerle gençliğimiz adını yazdırdı. Bunu çok samimiyetle söylüyorum; gittiğim her yerde, her ortamda o gençliği gördüm. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 15 Temmuz geçti ama gelmeyecek diye bir garantimiz yok. Bu vesile ile hepinizin teyakkuzda olması lazım. Bir daha bu ülkeye darbe yapmaya hiç kimse cesaret edemeyecek"diye konuştu.

Çalık: ’’Ülkeyi emanet edeceğimiz çok bilinçli bir gençlik geliyor’’

Çalık: ’’Ülkeyi emanet edeceğimiz çok bilinçli bir gençlik geliyor’’

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber