Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 06 Ekim 2016 - 14:08 Yorum: 0

Çalınan köpeklerini sokak sokak arıyorlar

Malatyalı Tokmak ailesi, 11 gün önce çalınan "Paşa" isimli köpeklerinin bulunması için sokak sokak dolaşıyor.

Çalınan köpeklerini sokak sokak arıyorlar

Malatyalı Tokmak ailesi, 11 gün önce çalınan "Paşa" isimli köpeklerinin bulunması için sokak sokak dolaşıyor. Tokmak ailesi, 8 yıldır baktıkları köpeklerinin bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.

Tokmak ailesinin 8 yıl önce sahiplendiği "Paşa" isimli Terrier cinsi köpek yaklaşık 11 gün önce çalındı. Çilesiz durağında çalışan Mustafa Tokmak, 25 Eylül'de köpeği Paşa'yı da yanına alarak çalıştığı durağa geldi. Durağın karşısındaki Vilayet Parkı'nda köpeğini kaybeden Tokmak, bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını incelediğinde iki bayanın köpeğini alarak bir arabaya binip götürdüklerini tespit etti.

Köpeklerinin çalınmasından sonra güvenlik kamerası kayıtlarını polise veren Tokmak ailesi, Paşa isimli köpeklerini çalan kişilerin yakalanmasını istedi. Ancak Tokmak ailesinin iddiasına göre ellerinde görüntü olmasına rağmen polis ekipleri olayın peşine düşmedi.

Bütün sokaklara ilan vererek çalınan köpeklerini arayan Tokmak ailesi yetkililerden yardım istiyor. Olayın yaşandığı gün köpeğini gezdirmek için iş yerine geldiğini ancak köpeğinin bir anda ortadan kaybolduğunu belirten Mustafa Tokmak, kamera kayıtlarında köpeğin iki bayan tarafından çalındığını gördüklerini söyledi. Köpeklerinin adeta bir evlat gibi olduğunu ifade eden Tokmak, "8 yıldır ona bakıyorduk, ha evde bir bebek ha o, hiç farkı yoktu bizim için. Ben onu biberonla besledim, bizimle yatıp bizimle kalkıyordu. Biz evde ne yersek o da aynısını yiyordu. Her hafta tavuk alırdım, haşlayarak yedirirdim. Bize bu kötülüğü yapmasınlar, evladımızı bize geri getirsinler Allah rızası için. Zaten benim köpeğimi yakın bir yere bıraksalar o kendi evini bulur. O kimseye alışamaz, kimsenin elinden bir şey yemez. Alanlardan rica ediyoruz; köpeğimizi ger verin" diye konuştu.

Paşa'nın bulunması için defalarca karakola gittiklerini ancak yetkililerin kendileri ile ilgilenmediğini savunan Tokmak, "Ben kamera kayıtlarına kadar verdim ama bize "Siz gidin biz tespit ederiz diyorlar'. Ben 11 gündür huzursuzum, çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Ben diyaliz hastası olmama rağmen işimi gücümü bırakıp sokak sokak gece birlere kadar köpeğimi arıyorum" ifadelerini kullandı.

Mustafa Tokmak'ın eşi Güler Tokmak ise yetkililerin olayla ilgilenmediğinden dert yanarak, "Biz kime gideceğiz? O benim yavrum ama bu kimsenin umurunda değil. Biz eşim ve çocuklarımla birlikte her gün sokak sokak onu arıyoruz, her yere ilan astık ama hiçbir netice yok. Biz onsuz uyuyamıyoruz ve onu çok özledik. Ben kendi çocuklarımdan önce onun karnını doyuruyordum. Paşa'nın evde bir de yavrusu var o da huzursuz bir şey yiyip içmiyor. Allah rızası için onu bize geri versinler" şeklinde konuştu.

Gözyaşları içerisinde her gün çalınan köpeklerini arayan Tokmak ailesi, Paşa'yı yeniden bulmanın umudu ile gelecek mutlu bir haberi bekliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber