Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:48 Başdeğirmen: "8 bin 500 metrekare alana modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşa...14:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız...14:46 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturm...14:43 Çemişgezek’te yaban keçileri ilçe merkezine indi14:43 ABD’den Kuzey Kore’nin silah programını destekleyen 6 kişiye yaptırım14:42 Karaman’da seçim güvenliği toplantısı14:42 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı-Halkalı metrosunu önümüzd...14:40 Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi14:40 Kahramanmaraş’ta "6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı" yapıldı14:39 Akaryakıtın sızdığı Sapanca Gölü’nden sevindiren detaylar: "Su içilebilir"14:37 Belekoma Tayfa ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı14:35 Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi14:34 Beyaza bürünen "Nemrut’un Develeri" görsel şölen oluşturdu14:32 Bayram Taşkın: "Bu enkazı ancak güçlü bir hükümet ayağa kaldırabilir”14:31 Malatya’da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı14:31 Muğla seçim güvenliği toplantısı yapıldı14:31 Carlos Vinicius: "Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyoru...14:30 Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı14:30 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de Spor AŞ’nin 2’nci bahar dönemi spor okulları k...14:30 Sultangazi’de Ramazan, Aile ve Çocuk söyleşisi ilgi gördü
Sami Er
Ekonomi 17 Şubat 2017 - 12:58 Yorum: 0

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik”

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çalışmaları kapsamında Zonguldak'a gelen MYK Başkanı Adem Ceylan, Zonguldak'taki emekli sayısının çalışan...

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik”

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çalışmaları kapsamında Zonguldak'a gelen MYK Başkanı Adem Ceylan, Zonguldak'taki emekli sayısının çalışan sayısından fazla olduğunu ifade etti. Ceylan, "Hükümetimiz bu anlamda Zonguldak'a özel çalışmalar yapıyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başlattığı "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çalışmaları kapsamında Zonguldak'a gelen Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan; beraberindeki daire başkanları ile birlikte İş-Kur İl Müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenledi.

İş-Kur İç Denetim Daire Başkanı Cihat Demiralp, SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim, ÇSGB Sendikalar Daire Başkanı Kamil Yeşilyaprak, ÇSGB İş Sağlığı Güvenliği Daire Başkanı Furkan Yıldız da toplantıda hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Milli Seferberlik" çağrısı sonrasında bakanlıkça "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çalışması başlatıldığına dikkat çeken MYK Başkanı Adem Ceylan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Seferberlik" çağrısı doğrultusunda Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'dan kamuoyuna duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında bugün güzel şehrimiz Zonguldak'tayız. Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak tarihinde Konya'dan kamuoyuna duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı ile Türkiye'de 81 ilde milli seferberlik ilan edilmiş oldu. Sayın Bakanımızın önderliğinde yaklaşık 2 ay kadar önce Konya'dan başlatmış olduğumuz "Alın Teri ile Akıl Teri ile çalışma hayatında milli seferberlik" hamlesiyle 70 ili daha dolaşacağız. Bugün Zonguldak da olmak üzere 12 ilimizi daha ziyaret ediyoruz. Hedefimiz Türkiye'deki 81 ilde çalışma hayatındaki bütün aktörlerimiz, işverenlerimiz, sanayicilerimiz, esnaflarımız, esnaf odası başkanlarımız, borsa başkanı ve üyelerimiz, o ilde bulunan sendikal kuruluşların temsilcileri ve başkanları ile birlikte bizim bakanlığımızın taşra teşkilatının yürütmüş olduğu bakanlığımızın hizmetlerini değerlendireceğiz" diye konuştu.

"Çalışanlarımızın emeklilerimizi finanse etmesi gerekiyor"

Zonguldak'ta 126 bin 286 çalışana karşılık 154 bin 855 emekli olduğunu ifade eden MYK Başkanı Adem Ceylan, çalışanın emeklileri finanse etmesi gerekirken emekli sayısının Zonguldak'ta fazla olduğunu belirtti.

Bakanlığın Zonguldak'taki faaliyetlerine dikkat çeken Ceylan, şöyle dedi:

"Gerek hükümetimizin gerekse bakanlığımızın son dönemlerde yoğun bir şekilde aktif olarak uygulamaya koyduğu çalışma hayatında istihdamın artırılması, üretim ve istihdamın genişletilmesiyle ilgili olarak hükümetimiz de bakanlığımız da çok yoğun ve etkili teşvik projeleri ortaya koydu. Malum dünyada bilim, teknoloji hızla değişiyor ve gelişiyor. Işık hızıyla değişen bilim ve teknoloji ile birlikte ülkemizde de özellikle üretimin, istihdamın, teknolojinin aynı oranda artması, değişmesi ve gelişmesi gerekiyor. Bu manada çalışma hayatında milli seferberlikte Zonguldak'ta çok yoğun bir şekilde akıtılan alın teri var. Ama buna akıl terinin de bilimi de modern teknolojiyi de kullanmamız gerekiyor. Zonguldak'ta diğer illerde olduğu gibi bakanlığımızın çok önemli teşviklerin yapıldığını gördük Zonguldak'ta 126 bin 286 çalışanımız ama buna karşılık 154 bin 855 emeklimiz var. Çalışanlarımızın emeklilerimizi finanse etmesi gerekiyor ama bu oran emekçi şehri Zonguldak'ta bu rakamlar en az yüzde 50 olması lazım. Fakat bu rakam daha fazla. Hükümetimiz bu anlamda Zonguldak'a özel çalışmalar yapıyor. Biz işverenlere şu an istihdama yönelik hizmetlerde kullanmak için 90 milyon TL bir teşvikte bulunmuşuz. Bakıldığında 5590 kişiyle ilgili meslek eğitim programları yapılmış ve bundan 52 milyon TL ödeme yapılmış. Bakanlığımızın her 2 il müdürlüğümüz aracılığıyla 150 milyon TL'yi 2016 yılında üretim ve istihdama yönelik teşvik olarak sağlamış durumdadır. Hükümetimiz özellikle işsizliğin azaltılması ve istihdama yönelik gerekli tedbirleri alıyor."

Heyet, basın toplantısının ardından il genelinde çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik”

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik”

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber