Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 24 Mart 2017 - 17:33 Yorum: 0

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, "Asıl hedefimiz istihdama katkı sağlamak" dedi.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik  Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, "Asıl hedefimiz istihdama katkı sağlamak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında oda başkanları ile bir araya geldi.

Lüleburgaz Kaymakamlık Binası Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde (İŞKUR) gerçekleşen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay ,Kırklareli İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Tahsin Halcı, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker ile Lüleburgazlı oda başkanları katıldı.

Toplantı öncesi basın açıklamasında bulunan Tarkan Alpay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Seferberlik" çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'dan kamuoyuna ilk kez duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında, ziyaretlerin gerçekleştiğini kaydetti.

Türkiye'nin hedeflerinin olduğunu söyleyen Alpay, "İlk etapta bakanımız tüm bakanlık yöneticileri olarak 12 ekip kurmamızı istedi. 12 ekip 81 ili yaklaşık 1,5 ayda gezerek tüm çalışmaları teşviklerimizi anlatmaya başladık. 81 ilimizi ziyaret ettik. Çalışma hayatımızın tarafları ile bir araya geldik. Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Asıl hedefimiz istihdama katkı sağlamak. Kayıp dışı istihdamı ortadan kaldırabilmek. 1 Ocak -15 Mart tarihleri arasında Kırklareli'nde 1603 yeni istihdamın işverenler tarafından sağlandığını görüyoruz. Burada çıkan da oluyor ama girenlerin de sayısının ortalaması alınan bir rakamdır. 2017 senesi itibariyle Kırklareli için 5 bin yeni istihdamı ön görüp hedefledik. 1603 ilk 2,5 ay içerisinde bu hedefin çok daha üstüne çıkacağımızın göstergesidir"

"773 liralık SGK primini vergisini devlet ödeyecek"

9 Şubat tarihinde yeni bir teşvik çıktığını aktaran Alpay, "Bu hedefi daha yukarılara çekip 10 bin olarak burada açıklıyoruz. Burada bir noktaya daha değinmek istiyorum. 9 Şubat 2017 tarihi itibariyle yeni bir teşvik çıktı. Artı personel ile ilgili. Bu teşvik özellikle işverenleri ilgilendiriyor. Bu da 2016 yılında işverenlerin vermiş oldukları sigorta hizmet bildirgesindeki çalışan sayısına ilaveten alacakları her bir personel için 1404 lira ücret ödeyecekler. Bunun dışında 773 liralık SGK primini vergisini devlet ödeyecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Alpay, toplantıyı sonlandırarak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü binasını gezip, buradan sonra özel bir hastaneyi ziyaret ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber