Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Siyaset 01 Şubat 2015 - 18:38 Yorum: 0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Artvin'de

Bakan Çelik: (2)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Artvin'de

ARTVİN (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kılıçdaroğlu, diyor ki 'en kolay şey ülkeyi yönetmek.' Vay vay, sevsinler sizi. Sen Şişli'yi idare edemiyorsun be. Sen kim, memleketi idare etmek kim? Bu millet aklını peynir ekmekle mi yedi, böyle bir yanlışın içine girsin? En yakın zaman 7 Haziran, geliyor, millet geliyor. 'Güle güle' diyecek Sayın Kılıçdaroğlu, herkes sana 'bye bye' diyecek. Buna hazır ol" dedi.

Çelik, Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 5. Artvin Olağan İl Kongresi'nde, ülkenin birlik ve beraberliğinin önemine işaret ederek, bu bütünlük sayesinde ülkedeki şer güçlerin def olup gideceğini söyledi.

Türkiye'de artık iktidarın şapkasını alıp gitmediğini, haksızlıklara, baskılara, yanlışlara karşı durduğunu anlatan Çelik, "Mazluma kucak açan Türkiye var, Allah'a şükür. Dünyaya çıkar odaklı bakan değil, insan merkezli bakan iktidar var. Çok şükür, Türkiye bu noktalara geldi" diye konuştu.

Çelik, bu değerleri savunurken ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Filistin'de devlet kurulsun' dedik, dinlemediler bizi. Kaç kere cumhurbaşkanımız söyledi, 'Filistin Devleti kurulmalıdır.' Ne zamandan beri söylüyor cumhurbaşkanımız? 15 yıldır, ötelerden beri diyor da son 13-15 yıldır 'Filistin'de devlet kurulmalıdır' diyor. 'Esad, son dönemlerde mutlaka gitmelidir, halkına zulmeden, halkına bomba yağdıran bir lider duramaz, gitmelidir' dedi. 'Ortadoğu'daki teröristlerin bertaraf edilmesi, hava operasyonuyla olmaz, kara operasyonu yapılmalıdır' diye defalarca söyledi. 'Terör, ortak düşmanıdır insanlığın, teröre karşı birlik olmamız gerekir' diye defalarca söyledik. 'İslamofobi, ırkçılık, insanlık suçudur, birlikte karşı durmamız gerekir' diye söyledik ama ne oldu? Bunları genel başkanımız söyledi, 13 senedir dünya, bunları kulağının arkasına attı. Şimdi hangi noktaya geldik? Çıkmış, diyorlar ki 'Filistin Devleti tanınmalıdır,' günaydın."

Dışarıdaki olaylar dışında ülke içinde de bazı sıkıntılarla uğraştıklarına dikkati çeken Çelik, "Bunlar dışımızda olan şeyler, bunları dünyaya anlatıyoruz, dünya inanmaya başladı ama biz Türkiye'de birçok konuyu başarmamıza rağmen bir konuda başarılı olamadık. Nedir o, biliyor musunuz? Muhalefetin ufkunu açamadık. Muhalefet... Plan, proje, hedef yok. Gazete kültürüyle halkın karşına çıkıp her hafta sağa sola iftira atmaktan başka bir şey yapmayan muhalefet anlayışı var" ifadesini kullandı.

- "Kılıçdaroğlu, herkes sana 'bye bye' diyecek"

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ülkeyi yönetmek çok kolay" dediğini ifade ederek, "Kılıçdaroğlu, diyor ki 'en kolay şey ülkeyi yönetmek.' Vay vay, sevsinler sizi. Sen Şişli'yi idare edemiyorsun be. Sen kim, memleketi idare etmek kim? Bu millet aklını peynir ekmekle mi yedi, böyle bir yanlışın içine girsin? En yakın zaman 7 Haziran, geliyor, millet geliyor. 'Güle güle' diyecek Sayın Kılıçdaroğlu, herkes sana 'bye bye' diyecek. Buna hazır ol" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de geçmişte başbakanlıktan kaçtığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Bahçeli'yi de anlamakta zorlanıyorum. Bahçeli, 13 yıl önce 136 milletvekili vardı rahmetli Ecevit'in. Diğer taraftan diğer partilerle 400 milletvekili diyor ki 'Sayın Bahçeli'nin başbakanlığında hükümet kuralım.' Bahçeli, kimseyi dinlemedi, başbakanlığa sırtını döndü, gitti. Ecevit ile 3,5 yıl sürdürebildikleri hükümet kurdu. Kusura bakma arkadaş, millet size 'buyur, başbakan ol' dedi, siz kaçtınız. Şimdi böyle bir şey talep etmeye hakkınız yok. Zaten millet talep etmediğinizi bildiği için yüzde 10 ile 13 arasında tutuyor sizi. Siz buna razı olmak zorundasınız, kusura bakmayın." 

Çelik, Bahçeli'nin hesabına göre MHP'nin ancak 150 yıl sonra AK Parti'nin noktasına geleceğini dile getirerek, "Bahçeli'nin hesabını Kılıçdaroğlu'na uyarladık. 90 yılda yüzde 26'ya ancak geldi. Tam 90 yıl sonra AK Parti'nin seviyesine ancak gelecek. Ben Türkiye'de muhalefetin durumundan memnun olduğunu görüyorum" dedi.

- "Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkan olacak, göreceksiniz" 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Çelik, şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde 15 parti bir araya gelerek Tayyip Erdoğan edemediler. Şimdi başka bir şey yapıyorlar. AK Parti'nin kapıdan içeri almadıklarını alıyorlar veya AK Parti'nin gönderdiklerini toplamaya çalışıyorlar. Buradan tavsiyede bulunuyorum. Ey muhalefet, kendiniz olun, kendiniz. Türkiye'ye hizmet etmek istiyorsanız bir iktidar olarak güçlü muhalefet olmasını arzu ediyoruz, sizin güçlü olmanızı istiyoruz ki iktidar biraz daha hız alsın, Türkiye kazansın ama siz böyle yapmayacaksanız bu, 'memleketin de aynı zamanda kaybetmesi' demektir. Öz güven sahibi olursanız siyaset yapabilirsiniz." 

Çelik, AK Parti'nin milletin derdiyle dertlenin tek parti olduğunu vurgulayarak, "Milletin derdiyle dertlenen tek parti var, keşke çok parti olsaydı. O, AK Parti'dir. Bu başarının altında millete dayanmamız yatıyor. CHP'lilerin tapusu Kılıçdaroğlu'nda olabilir, MHP'lilerin tapusu Bahçeli'de olabilir. AK Parti'nin tapusu millettedir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nu toplamasına da konuşmasında yer veren Çelik, şunları belirtti:

"Neler konuşuyorlar? Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu sarayda topladı. Sanki suç işlemiş gibi bir şey takdim ediyorlar. Anayasa'da yetkisi var mı Cumhurbaşkanı'nın? Var. Anayasa'yı bir kenara koy, millet yetki vermiş bir kere. 'Gel, bu anayasal yetkiyi kullan' demiş. Zaten meydanlarda demiş cumhurbaşkanımız, 'ben Bakanlar Kurulu'nu belli aralıklarla toplayacağım' ama öyle bir acziyet ki hani eskiden diyorlardı ya 'muhtar bile olamazsın' diye. 'Muhtar bile olamazsın' diye diye ne yaptılar genel başkanımızı? Cumhurbaşkanı yaptılar. Şimdi saldırıyorlar ya inanın bunların saldırması neticesinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan, başkan olacak göreceksiniz. Hiç şüphemiz yok."

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ile çok sayıda partili katıldı.

(Bitti)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber