Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 26 Temmuz 2014 - 00:38 Yorum: 0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Bayburt'ta:

"Çok şükür Türkiye, nereye gidiyorsanız şantiye. Nereye gidiyorsanız hizmetler, geleceğe ümitvar bakan bir anlayışla yoluna devam ediyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Bayburt'ta:

BAYBURT (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Çok şükür Türkiye, nereye gidiyorsanız şantiye. Nereye gidiyorsanız hizmetler, geleceğe ümitvar bakan bir anlayışla yoluna devam ediyor" dedi.

Çelik, Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında, vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

İstikrarın önem taşıdığına dikkati çeken Çelik, "Çok şükür Türkiye, nereye gidiyorsanız şantiye. Nereye gidiyorsanız hizmetler, geleceğe ümitvar bakan bir anlayışla yoluna devam ediyor. Onun için istikrar önemli. Onun için yakaladığımız bu güzellikler çok önemli. Onun için bunları kaybetmemek adına iftar sofralarında ve geceleri yalnız dua değil, fiili olarak üzerimize düşen görevleri de yapmak durumundayız. Aksi takdirde 2000 öncesindeki yılları yaşayan kardeşiniz olarak içinizde de bir çok Bayburtlu kardeşiniz vardır. Ne sıkıntılar yaşandı, ne krizler yaşandı. Ne koalisyonlar yaşandı ve Türkiye kan kaybetti, Türkiye güçsüzleşti" dedi.

Filistin'de yaşanan olaylara da değinen Bakan Çelik, şunları ifade etti:

"Şimdi burada söz alan kardeşlerimiz diyorlar ki 'Gazze yanıyor, Mısır yanıyor, Irak yanıyor, Suriye yanıyor'. Vallahi hepsi doğru. Yanıyor, bunlara lanet etmek bizim görevimiz. Bunların hakkından gelmenin, haksızın hakkından gelmenin, ona haddini bildirmenin yolu unutmayın ki güçlü olmaktan geçiyor. Güçlü bir Türkiye Allah’ın izniyle parmağını kımıldattığı zaman orada bu haksızlığa tevessül bile edemezler. Ama 10 yıldır çabalıyoruz. 10 yıldır gayret ediyoruz. 3 bin dolar olan fert başında milli geliri 10 bin, 11 bin dolara ancak çıkarabildik. Eğer daha çok gayret edersek Sayın Başbakanımız 2023 yılında 20 bin doları aşan 25 bin dolarlara ulaşan bir Türkiye’yi ve önümüzdeki 15 yıl içerisinde bu hedefleri gerçekleştiren bir Türkiye olur ise Türkiye, bölgede istikrarın gerçekten merkezi olacak.  Bölgedeki haksızlıklara karşın sesini yükselten bir Türkiye var. Ama yarın güçlü Türkiye’nin neler yapacağını çok iyi bildikleri için güçsüzleştirme adına birçok projeyi devreye koyuyorlar."

Çelik, Ramazan ayının Müslümanlar için önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sen Müslümanlığa inanmayabilirsin. Ama Müslümanların kutsal günlerine saygı göstermek durumundasın. İnsansan bunu yapmak durumundasın. Ama insanlıktan nasibini almayanlar ne yazık ki Gazze’de de Ortadoğu’da da Müslümanlara kan kusturuyorlar bu mübarek günlerde. Kadir Gecesi dinlemiyorlar, ramazan dinlemiyorlar, bayram dinlemiyorlar, bebekleri, yavruları, anaları, dedeleri, nineleri, katletmeye devam ediyorlar. Bunlara karşı bizim iftar soframız sofra olur mu? Bizim iftar sofralarımız, bizim sahur sofralarımız matem sofralarına dönmüştür. Vicdan kabul etmiyor, 'ben insanım' diyen, insanlığını kaybetmemiş olan hiçbir insanın bu yaşayan olaylara karşı duyarsız kalması mümkün değil. Duyarsızlar mı, evet. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği duyarsız. Hatta utanmadan bazıları çıkıp İsrail’i haklı gören mesajlar da demeçler de verme yüzsüzlüğünü gösteriyor. Onun için Bayburtlular, bunun yolu güçlü Türkiye’den geçiyor."

"Diyorlar ki bu Başbakan ne kadar çok koşturuyor. Mitingden mitinge, ilden ile mücadele ediyor. Hatta bazen çok kızıyor diyorlar" diyen Çelik, şunları söyledi:

"Bu İsrail'in yönetim anlayışını rahatsız eden başka kim var? Türkiye var. Neden Türkiye? Çünkü Türkiye’de adam gibi bir adam, Türkiye’de hakkı haykırıyor, doğruyu haykırıyor, hakikati haykırıyor ve diyor ki ‘Ey haksızlar, ey adaleti ayaklar altına alanlar, ey Birleşmiş Milletleri, zannetmeyin ki bu devran böyle devam edecek. Bir gün gelecek, mazlum halklar bu zalimlerden hesabı soracak' diye haykırdığı için hazımsızlık gösterip onu alaşağı etmek için bin bir türlü hileye desiseye başvuruyorlar."

Çelik, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Bayburt’a duble yolu siz mi getirdiniz? Karadeniz yolunu siz mi bitirdiniz?  Bolu Tüneli’ni siz mi bitirdiniz? Sağlık reformunu siz mi yaptınız? Havaalanlarını siz mi yaptınız? Tünelleri siz mi açtınız? Şu memlekette her karşı toprağına bu 10 yıl içerisinde götürmedik hizmeti kalmayan bu liderden ne istiyorsunuz, ne derdiniz var? Geçmişe doğru bakın, 10 yıl öncesine gidin bakalım. Neler olmuş bu memlekette. Kim ne hizmet yapmış? Bu 10 yılda bakın bakalım ne hizmetler gerçekleştirilmiş. Bir mukayese edin bakalım. Ne istiyorsunuz? Ne istedikleri çok açık kardeşlerim. Eskiden bir lobide bir araya gelir, kararlaştırır, meclisin önüne cumhurbaşkanı adayı koyarlardı."

Çelik, 9-10 partinin bir araya geldiğini belirterek, "Ne olacakmış, çatı aday. Ya bunun temeli nerede? Temeli önemli değil, kolonları nerede, yok. Odaları nerede, yok. Çatı var. Bilmiyorlar ki bu çatı Tayyip Erdoğan rüzgarına karşı dayanamaz arkadaş. Ne yaparsanız yapın, bu rüzgara dayanma şansı yok bu çatının, matının. Uçar gider bu çatınız. Temelsiz çünkü bu çatı. Ya milletin adayı ve adamı seçilecek veya lobilerin dayattığı, mutlu azınlıkların dayattığı, istedikleri zaman sağa sola çevirebilecekleri bir aday seçilecek" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber