Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Ekim 2017 - 19:48 Yorum: 0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu: “Endüstriyel kazalarla ilgili tam uyum istiyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, "Bizim burada istediğimiz şey işyerlerinin raporlarını yerinde incelemek. Kurallar anlamında sorun...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu:  “Endüstriyel kazalarla ilgili tam uyum istiyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, "Bizim burada istediğimiz şey işyerlerinin raporlarını yerinde incelemek. Kurallar anlamında sorun yok. Biz uygulamayı daha etkili, sonuç odaklı, kapsamlı hale getirmek istiyoruz" dedi.

Sarıeroğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmekte olan Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine katıldı. Sarıeroğlu, endüstriyel kazalardan bahsederek, "Şu anda hâlihazırda kapsama giren Güvenlik Raporları ile ilgili kapsama giren 630 işyerimiz var. Bunların 321'i üst seviyede, 309'u alt seviyede. Üst seviye, alt seviye ayrımı da, iş yerinde bulunan kimyasalların yoğunluğu ile bağlantılı olarak belirleniyor. 321 işyerinin 268 rapor gelmiş durumda, 165 raporu incelemiş durumdayız. Endüstriyel kazalarla ilgili tam uyum istiyoruz, hedefliyoruz. Cezalarla bu sürecin ötelenmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

8 büyük işletmeden örnek veren Bakan Sarıeroğlu, "Bugüne kadar hiç ölümlü iş kazası yaşanmamıştı. 8 işyerinde 10 bine yakın çalışan var. Buralarda sorunumuz iş sağlığı ve güvenliği ötesinde önlemlerin alınması. Bizim burada istediğimiz şey işyerlerinin raporlarını yerinde incelemek. Kurallar anlamında sorun yok. Biz uygulamayı daha etkili, sonuç odaklı, kapsamlı hale getirmek istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber