Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Ekim 2016 - 16:53 Yorum: 0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "15 Temmuz'daki Türkiye'nin kamusal yapısı tarihin karanlık sayfalarında görülmeli" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "15 Temmuz'daki Türkiye'nin kamusal yapısı tarihin karanlık sayfalarında görülmeli" diye konuştu.

Bursa'da Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 15 Temmuz akşamı bu millete bedel ödeten kişilerin kamu mensubu olduğuna dikkat çekti. 1960, 1980 darbelerini gerçekleştirenlerin de kamu adına görev yaptıklarını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "15 Temmuz gecesi kamu adına görev yapmış olanlar bu ülkenin kaderiyle oynamaya kalkıştı. Bu ülkenin demokrasisine, bu ülkenin milli iradesine, hukuk sistemine müdahalenin tamamında kamunun dahli var. Kamuda millet adına sorumluluk üstlenenler bunun hakkını vermeli" dedi.

Türkiye'nin kamusal yapısı tarihin karanlık sayfalarında görülmesi gerektiğinin altını çizen Müezzinolğu, "Kamuda çalışanlar darbe, müdahale, şekillendirme işine girmemeli, milletin kaderi ve hukuku ile oynayabilme hakkını kendinde bulmamalı" diye konuştu.

Yargıyı da eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Bir savcı yüzde 47 oy almış, 22 milyon insanın oyunu alan bir siyasi partiyi kapatmak için dava açma yetkisini buluyorsa, 11 hakimin gördüğü dava sonucunda 1 oyla parti kapatılıyorsa buradaki yapı hukuksal bir yapı değildir. Buna alkış tutan zihniyette merkezi millete alan bir anlayış değildir. O zaman burada demokrasiden bahsedilemez. Hekiminden hakimine hangi sıfatı taşırsa taşısın bunların görevi millete hizmet etmektir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber