Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:34 Şişli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı20:32 23 Nisan Ataşehir’de coşkuyla kutlandı20:31 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Özgür Özel’den görüşme talebi geldi. Ö...20:24 Pandemiyle başladı, gelenek haline gelen kutlama 4 yıldır devam ediyor20:23 Bakan Güler: "Irak ile ortak bir harekat merkezi kurulması konusunda iki ta...20:22 Kuşadası’nda uzun namlulu silahlarla ateş açılan işletme mühürlendi20:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’d...20:14 CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ett...20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...20:06 Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı20:06 Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nden özel çocuklara akülü sandalye hediye edildi20:00 Bayburt’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı19:59 Korhan Berzeg’in yaşadığı köyde flaş gelişme19:49 Kuyuya düşen oğlağı AFAD kurtardı19:47 Sıtkı Olçar Çini Müzesinde 23 Nisan’a özel etkinlik
23 Nisan
Siyaset 27 Mayıs 2016 - 01:23 Yorum: 0

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,’’ Türkiye’nin Yazılım Değiştirme Dönemi Gelmiştir’’

Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetimine Yürüyüş...

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,’’ Türkiye’nin Yazılım Değiştirme Dönemi Gelmiştir’’

Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetimine Yürüyüş Gecesi'ne katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İSMMMO Yönetimine Yürüyüş Gecesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ak Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, İSMMMO Başkan Adayı Adem Çalışkan'ın yanı sıra çok sayıda serbest muhasebeci ve mali müşavir katıldı.

Vergi ve prim ödemelerinde yeni bir düzenleme çalışması içerisinde olduklarını ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal," Sayın Bakanımızla biz son 6 aydır gece gündüz çalışıyoruz. Kendi bakanlığımı bıraktım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını kendi ofisim gibi kullanıyorum. Gecenin hangi saati olursa olsun Sayın Bakanımı arıyorum ve bir araya geliyoruz. Bu memleketin sorunlarını çözelim diye. Bu çalışmalar sırasında çok güzel bir fikir ortaya çıktı. İster vergi olsun, ister prim olsun netice olarak devlete ödenen bir para var. Ama ne kadar enteresandır ki, bir muhasebeci arkadaşımız vergi ödemek istediğinde ayrı bir kanun, prim ödemek istediğinde ayrı bir kanun. Beyannamesini verdiğinde ayrı bir ceza, prim bildirgesini geç verdiğinde ayrı bir ceza sistemi. Usul hukuku birbirinden tamamen farklı. Bu kadar karmaşık mevzuatın içinden çıkılabilir mi? Çıkılamaz. Vergi usul kanunu ve vergi kanunlarıyla sosyal güvenlik kanunlarını masaya yatıracağız. Başta usul hukuku olmak üzere bütün hükümleri gözden geçirerek uyumlaştıracağız. Hangi konuda hangi hüküm olacak. Farklı farklı hüküm olmayacak. Kafalar karışmayacak. Vergi de neydi, primde neydi diye sorular olmayacak. Tek bir hüküm olacak, tek bir müessese olacak. Ama nasıl olacak? Daha kolay, daha basit, daha adil, daha kullanabilir sistem olacak. İnşallah yakın bir zamanda da bu konuda bir düzenleme yapacağız. Bu konuda da meslekte birlik camiamızın yardımına ihtiyacımız var. Sizin sahadan, mutfaktan vereceğiz bilgiler çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yazılım değiştirme döneminin geldiğini vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu," Türkiye'nin yazılım değiştirme dönemi gelmiştir. 1960 darbesi sadece bir darbe değildir. Sadece bir Başbakan, iki tane bakan asıldı. Birisi maliye bakanı olmak üzere idam edildiği, katledildiği bir darbe değildir. 1961'de Türkiye'nin bir anayasası imar edilirken yani Türkiye'de bir yazılım yapılırken ifade etmek istiyorum ki bu yazılım devletin bütün belgelerine bir naylon fatura sokulmuştur. O naylon fatura, halen bilmenizi istiyorum ki bütün hesap, bütün kitap, bütün aktif ve pasif dengemiz ve bütün gelecek planlamamızı ve bütün muhabbetimizi ortadan kaldırmıştır. 1971, 1980, 1982, 28 Şubat bütün bunların tamamı ifade etmek istiyorum ki, bu naylon faturanın ortaya koymuş olduğu, bu naylon yazılımın ortaya koymuş olduğu anlayışı bize sürekli baskılamaya çalışmış ve Türkiye'yi aslında kendi istikametinden ve kendi yürüyüşünden alıkoymaya gayret göstermiştir. Millet denen aktör devreye girmiş ve yine 2001'deki krizlerden sonra Türkiye'de yepyeni bir anlayışı ortaya koymuştur. Hesabını, kitabını ortaya koyan, yeniden hesabı kitabı düzeltmeye çalışan, yeniden aktif, pasif dengesini düzeltmeye çalışan ve yeniden bir yazılımı düzeltmeye çalışan anlayışı gerçekleştirme gayreti içerisinde olmuştur. Geçmiş hesaba baktığımızda birçok tabloyu ortaya koyabiliriz. Bugün yapmamız gereken şey, gelecek projesini, programını bir şekilde değerlendirmek ve ortaya koymaktır. En önemli mesele demokrasiyi güçlendirmektir" şeklinde konuştu.

Beyanlar konusunda yaşanan çelişkilere son verecek bir uygulama hazırlığı içerisinde olduklarını vurgulayan Bakan Soylu," Son 6 aylık Bakanlık dönemimizde en çok mesaimizi kıymetli Maliye Bakanımız Naci Ağbal'la birlikte geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün kanuni düzenlemelerde yapıldı. Yakın zamanda sevk edilecektir. Bu beyan çelişkisinde, bu beyan fazlalığında hepimizi yoran, bizi hep teferruata koyan bir anlayıştan inşallah kurtarılacağız. Hem muhtasar beyanname hem de sigorta ve hizmetler beyannamesinde birlikte aynı format içerisinde sağlayabilecek bir anlayışı çok yakın bir zamanda sizlerle buluşturacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber