Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Aralık 2017 - 14:08 Yorum: 0

Çalışmalar Soma’yı su baskınlarından kurtaracak

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Somalı vatandaşları yağmursuyu baskınlarından kurtararak can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla ilçe...

Çalışmalar Soma’yı su baskınlarından kurtaracak

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Somalı vatandaşları yağmursuyu baskınlarından kurtararak can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla ilçe merkezinde yürüttüğü 8 buçuk milyonluk yatırımı karalamak için yapılan haberle ilgili açıklama yapıldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün, 17 ilçedeki vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için yatırımları hayata geçirmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, Soma ilçesinde 8 buçuk milyon TL ile inşa edilen 7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı kapsamında basında çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Kamu yararı göz önünde tutulmaktadır

Yapılan açıklamada, "Kamu yararı gözetilerek Soma ilçesinde bulunan Atatürk Caddesi'ndeki yağmur suyu hatlarını birleştirmek için Gazi Osman Paşa Caddesi'nin altından hat çalışması yapılmaktadır. Yatay delgi tekniği olarak adlandırılan bu çalışma ile Atatürk Caddesi'nin alt ve üst kısımlarında bulunan yağmursuyu hatları birleştirilerek su akışı sağlanacak ve vatandaşlarımızın yağmursuyu baskınlarından dolayı yaşadığı mağduriyet ortadan kaldırılacaktır" denildi.

25 metrelik kazı yapıldı

Açıklama şöyle tamamlandı: "MASKİ Genel Müdürlüğümüz, Atatürk Caddesi'ni ikiye bölen Gazi Osman Paşa Caddesi'nin altından yağmursuyu hattına ait boruları geçirmek için yaptığı çalışmada sadece 25 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde kazı çalışması gerçekleştirmiştir. Zorunlu olarak yapılan bu kazı sonrasındaki üstyapı tamiratı ise, teknik şartnamede belirtildiği üzere yüklenici firma tarafından karşılanacak olup, MASKİ veya Büyükşehir Belediyesi'ne herhangi bir maddi zararı olmayacaktır. Somalı vatandaşlarımızın daha yaşanılabilir bir kentte ikamet etmesi için MASKİ tarafından 8 buçuk milyon TL yatırım ile 7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilmektedir. Yılların sorununu çözen Genel Müdürlüğümüz, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak alt ve üstyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmektedir. Basında yer bulan bu tip haberlere Somalı hemşerilerimizin itibar etmeyeceğine yönelik inancımız tamdır."

Çalışmalar Soma’yı su baskınlarından kurtaracak

Çalışmalar Soma’yı su baskınlarından kurtaracak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber