Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 12 Aralık 2019 - 11:23 Yorum: 0

’Çam kozalağı pekmezi’ ilgi görüyor

Kütahya'nın Emet ilçesinde yerel halk tarafından tamamen doğal yöntemlerle yapılan "Çam kozalağı pekmezi" kış aylarının başlamasıyla yoğun ilgi...

’Çam kozalağı pekmezi’ ilgi görüyor

Kütahya'nın Emet ilçesinde yerel halk tarafından tamamen doğal yöntemlerle yapılan "Çam kozalağı pekmezi" kış aylarının başlamasıyla yoğun ilgi görüyor.

Aktarlarda ve şarküterilerde kilogram fiyatı 60 TL'den satılan çam kozalağı pekmezi, birçok hastalığa karşı koruyucu ve iyileştirici özelliği ile halk arasında aranılan ürünlerden oluyor.

Çam kozalağı pekmezini yörede yapıldığı şekilde, organik olarak yıllardır kullandığını belirten Avukat Mehmet Yağcıklı, "Öksürmede, balgam, bronşit gibi hastalıklarda şifa sunmaktadır. Özellikle astım rahatsızlıklarında, tedavi edici bir etkiye sahiptir. Çam kozalağı pekmezi, akciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Vücudun gerekli olan mineralleri karşılamasından dolayı akciğer rahatsızlıklarına neden olan ve sigara gibi zehirli dumanların kalıcı zararlarını ortadan kaldırmaktadır. Bugün birçok doktor ve uzman bilim insanları çam kozalağının işlenmesi, yağının çıkartılması ya da pekmez (reçel) yapılmasıyla ve tüketilmesi halinde tüm kış boyunca hastalık geçirmeyeceğini belirtmektedirler. Bağışıklığı arttıran bir etkiye sahip olan Çam Kozalağı, nadir bulunan özel bileşenleri içeriğinde barındırmaktadır" diye konuştu.

’Çam kozalağı pekmezi’ ilgi görüyor

’Çam kozalağı pekmezi’ ilgi görüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber