Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

Çam kozalakları ev kadınlarının ellerinde şekilleniyor

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde kurulan atölyede bir araya gelen ev kadınları, ormanlık alandan topladıkları kozalakları süs eşyasına dönüştürerek ev ekonomilerine katkı sağlıyor

Çam kozalakları ev kadınlarının ellerinde şekilleniyor

ORDU (AA) - Kabadüz ilçesinde bir grup ev kadını, kurdukları atölyede ormanlık alandan topladıkları kozalakları süs eşyasına dönüştürerek ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Burcu Kıratlı Baştuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kabadüz ilçesi denildiğinde akla ilk orman ve çam ağaçlarının geldiğini belirtti. 

Bölgede çam ağacınğn bol olduğunu ve yıllarca bu ağaçlardan dökülen kozalakların boşa gittiğini ifade eden Baştuğ, "Artık bu kozalaklar ziyan olmuyor. Kozalaklar ev hanımlarının ellerinde şekilleniyor. Daha sonra satışa çıkıyor. Atölyemize gelen her kadın kozalaktan ürettiği süs eşyalarını satarak aile bütçesine destek oluyor" dedi. 

Kozalaklardan birbirinden farklı hediyelik süs eşyalarının elde edilebildiğini söyleyen Baştuğ, kozalakları gören herkesin beğendiğini ve mutlaka bir tane aldığını söyledi. 

İnsanların genellikle soba tutuşturmak için kullandıkları kozalakları süs eşyalarına çevirmeyi başardıklarını dile getiren Baştuğ, atık bir maddenin ev ekonomisine nasıl kazandırılacağını herkese gösterdiklerini ve bundan da mutlu olduklarını ifade etti.

Sprey boya, yağlı boya, renkli boncuk, çakı ve yapıştırıcı gibi malzemeler kullanarak kozalakları süs eşyalarına çevirdiklerini vurgulayan Baştuğ, elde edilen süs eşyalarını her ev hanımının boş vakitlerinde yapabileceğini belirtti. 

Ev hanımlardan Gülden Okumuş ise topladıkları kozalakları hayal güçlerini kullanarak birer süs eşyasına dönüştürdüklerini kaydederek, "Kozalaklardan kapı, duvar ve vitrin süsü ile sepet yapabiliyoruz. Oldukça ucuza mal olan bu süs eşyalarını açılan sergilerde satarak aile bütçemize destek oluyoruz. Hem el becerimiz gelişiyor hem de para kazanıyoruz" ifadesini kullandı.

Berna Aydın da atıl durumdaki bir kozalağın süs eşyalarına dönüşebildiğini yeni anladıklarını belirterek, "Çok güzel süs eşyaları elde ettik. Bunları vakti olan herkes rahatlıkla yapabilir. Yeter ki istesin. Biz ev hanımları olarak istedik ve başardık" diye konuştu. 

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, ev hanımlarının kozalaklardan elde ettiği süs eşyalarının ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını ve belediye olarak kadınlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber