Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 08 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

Cami cemaati, sanat için çiviyle teli buluşturuyor

Rize'nin Pekmezli köyündeki Merkez Camisi'nin imamı Muhammed Doğanay, cemaatinin boş zamanlarını üreterek geçirmesi amacıyla açtığı kursta, yaklaşık 20 kişiye tel ve çivilerle yapılan filografi sanatını öğretiyor

Cami cemaati, sanat için çiviyle teli buluşturuyor

RİZE (AA) - FİKRET DELAL - Rize'nin Pekmezli köyü camisinin cemaati, yatsı namazının ardından katıldıkları kursta tellerin çivilerin arasından geçirilmesiyle yapılan filografi sanatını öğrenerek boş zamanlarını değerlendiriyor. Kursiyerler, Rize Valiliğinin talebi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kurucusu olduğu Gönül Elçileri Projesi'nin de logosu yaptı.

Pekmezli Köyü Merkez Camisi imamı Muhammed Doğanay, cemaatinin boş zamanlarını üreterek geçirmesi amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve muhtarlığın desteğiyle filografi kursu açılmasını sağladı.

Caminin bitişiğindeki odada yatsı namazından sonra gerçekleştirilen kursta Doğanay, yaklaşık 20 kişiye, tellerin çivilerin arasından geçirilmesiyle yapılan filografi sanatını öğretiyor.

Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin sadece cemaatin gelip namaz vakitlerini ifa ettikleri yer olmadığını belirterek, "Halkın bütününü toplayan ve bir araya getiren bir fonksiyonu var" dedi.

Gündüz çalışan cami cemaatinin akşamları kalan zamanlarını televizyon veya bilgisayar başında geçirmesi istemediğini dile getiren Doğanay, "Biz de yediden yetmişe cemaati bu kurs sayesinde bir araya getirmeye çalışıyoruz. Cemaatimize filografi sanatını öğretmeye çalışıyoruz. En azından ellerinde bir uğraş olsun istedik. Bu kurs sayesinde gelir elde etmekteler" diye konuştu.

Doğanay, kursiyerler arasında terzi, berber, öğrenci ve diğer meslek gruplarından kişilerin olduğunu ifade ederek, "Filografi, kursa katılanların da hoşuna gitti. Burada görevim devam ettiği müddetçe kursu sürdürmeye çalışacağız. Filografi, zor bir sanat olduğu için unutulmaya yüz tuttu. Bir kursiyer bir tabloyu 3-10 gün veya 1 yıla yakın sürede bitirebilir. Bu kurs sayesinde sipariş alıp yaptığımız ürünler de oldu. Özel istek üzerine iş yerlerine amblem yapıyoruz" diye konuştu.

- Emine Erdoğan'a logo yaptılar

Doğanay, Rize Valiliğinin talebi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a hediye edilmek üzere bir çalışma yaptıklarını belirterek, "İlk önce Cumhurbaşkanımızın soyadını taşıyan 'Erdoğan' logosunu yaptık. Sonra Emine Erdoğan hanımefendi, kurucusu olduğu Gönül Elçileri Projesi'nin logosunu istedi. Biz de bunu yaptık ve kendisine teslim ettik. 'Erdoğan' yazılı logo bize kaldı" ifadelerini kullandı.

Kursa katılan Taşpınar köyünün imamı Muzaffer Pala ise kendi cemaatinin de kursa katılması için gayret gösterdiğini kaydederek, "Cemaatimizle vakit namazlarının dışında caminin köy odasında filografi öğrenmeye çalışıyoruz. Hem boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz hem de bu sayede bir sanatı öğrenmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Selçuk Şen de filografinin değerli bir sanat olduğunu vurgulayarak, "Hem huzur veriyor hem de ufkumuzu genişletiyor. Bu sanatla uğraştığım için çok mutluyum. Hayatıma çok güzel şeyler kattı" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber