Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 25 Haziran 2016 - 12:28 Yorum: 0

Camideki Çelik Kasadan Yardım Parası Çalındı

Gaziantep'te bir camide bulunan çelik kasanın kilidi taşla parçalanarak açıldı.

Camideki Çelik Kasadan Yardım Parası Çalındı

Gaziantep'te bir camide bulunan çelik kasanın kilidi taşla parçalanarak açıldı. Kasanın içerisinde bulunan yaklaşık 60 TL yardım parası alınırken, soygun anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre Gaziantep'in Şahinbey ilçesi İsmet Paşa Mahallesi Hacı Veli Camii'nin kapısındaki camı kıran kimliği belirsiz kişi, camide bulunan çelik kasayı devirerek, kilidini açmaya çalıştı. Tornavida ile gerçekleştirdiği ilk denemesinde başarısız olan şahıs, bulduğu taşla kilidi parçalayarak, çelik kasayı açmayı başardı. Güvenlik kameralarına yansıyan soygun anında rahat tavırları ile dikkat çeken şahsın kasayı açma çalışması esnasında parmağını kıstırdığı ve bir süre acı çektiği görüldü. Sabah namazından sonra meydana gelen soygunda şahsın, kasa içerisinde bulunan yaklaşık 60 TL yardım parasını alarak, rahat tavırlarla camiden ayrıldığı görüldü.

Olayı sabah saat 07.00 sıralarında haber alan cami imamı Ziya Karakuş, caminin giriş kapısı camının kırıldığını görerek, polisi aradı. Güvenlik kameralarını da inceleyen polislerin camiden ayrılmasının ardından kırık camlar temizlendi. Çelik kasanın eski olması nedeniyle fazla para tutmadıklarını belirten Karakuş, bozuk paralardan oluşan yardım paralarının çalındığını ifade etti. Karakuş, "Çelik kasa eskiydi bu yüzden kırılması kolay oldu. Sabah namazından sonra gelmişler kapının camını kırarak içeri girmiş kasada eski olduğu için çabuk kırılmış saat 07.00'ye doğru esnaf bizi aradı geldik maalesef bu durumla karşılaştık. Biz zaten belirli dönemlerde, dernek yönetimindeki bir kişi daha nezaretinde bu kasayı açardık. Kapalı kutu olduğu için rakamı tam bilemiyoruz. İçinde bozuk para vardı. Tahminimce 50-60 TL civarıydı, bu parayı alıp gitmiş" diye konuştu.

Öte yandan polis, güvenlik kameralarına yakalanan şahsın kimliğini belirlenmesi için çalışma başlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber