Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 09 Ekim 2015 - 18:33 Yorum: 0

Camiler Arası Atık Pil Toplama Yarışması ödülü

27 Nisan 2015 ile 28 Eylül 2015 tarihleri arasında başlatılan ‘Camilerimiz Her Yönüyle Örnek’ sloganıyla Yeşilyurt Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 158 camimize afiş, broşür ve atık pil kutusu bırakıldı.

Camiler Arası Atık Pil Toplama Yarışması ödülü

Bu süre içerisinde camilerimizde 377 KG atık pil toplandı. Yeşilyurt Belediyesinin çevre ve insan sağlığına yönelik duyarlılığı artırmak için 27 Nisan’da başlatılan Camiler arası atık pil toplama yarışması ödül töreni bugün Cuma namazına müteakip Yakınca Mahallesi Yakınca Merkez Caminde yapıldı. 

Ödül törenine AK Parti Milletvekilleri ve Milletvekili Adayları Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Vatandaşlar katıldı.

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Yeşilyurt İlçe Müftlüğü tarafından “Camilerimiz Her Yönüyle Örnek” sloganıyla ortaklaşa organize edilen yarışma sonucu 1-7 Ekim tarihleri arasında “Camiler ve Din Görevlileri” Haftası etkinlikleri kapsamında sonuçları açıklandı. 158 camide bu süreç içerisinde 377 KG atık pil toplandı. Yarışma sonucu Yakınca Merkez Camimiz 169 KG atık pil toplayarak birinci oldu. İkinci Camimiz Duruldu Mahallesi Duruldu Cami ve üçüncü Camimiz ise İnönü Mahallesi İstasyon Camimiz oldu.
İlk üçe giren camilerin imamlarına ödüllerini Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Milletvekilleri Nurettin Yaşar ile Bülent Tüfenkçi takdim etti.
İlk üçe giren Camilere Diyanet İşlerinin Başkanlığımızın beş ciltlik tefsiri, diz üstü bilgisayar ve bu duyarlılıkları için Cami imamlarına birer Çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmaya katılan 158 camiye sıvı el sabunu ve sabunluk hediye edildi.

BAŞKAN POLAT, “YEŞİLYURTUMUZ HER YÖNÜYLE ÖRNEK OLMALI”

İlk üç caminin talep ettikleri ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve çevre düzenlemelerine yardımcı olacaklarını söylen Başkan Polat; “Camiler arası pil toplama yarışması yaptık. Yaklaşık üç ay gibi bir zaman aldı. Bu üç ay içerisinde cemaatimizin ve imamlarımızın hassasiyeti çerçevesinde çok duyarlı camilerimiz oldu.  Yakınca’daki Merkez camimizde çok duyarlı davranarak diğer camilerimize açık ara fark atmış oldu. Bu duyarlılıklarından dolayı başta cami imamımız olmak üzere Yakıncalı hemşerilerimi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” dedi. 

Başkan Polat, “Piller çevreye, insana, doğaya zararlı oluyor. Eğer pilleri olduğu gibi çevreye atılırsa, bırakılırsa insanımıza ve çevreye birçok zararı oluyor. Bu yüzdende biz Yeşilyurt Belediyesi olarak bütün okullarımızda, kamu kurumlarında ve camilerimizde pil toplama ile ilgili kutularımız var. Biz bunları topluyoruz ve usulüne göre bertaraf ediliyor. 

Yakınca camimizin birinci olması bizim açımızdan da sevindirici bir durum. İlk üç camimize, camilerimizin ihtiyaçları ne varsa, bizim bu Yakınca camimizin de asma katının güçlendirilmesini istediler inşallah güçlendirmeyi yapacağız. İlk 10 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber