Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Ekim 2014 - 10:53 Yorum: 0

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Diyanet Sen Edirne İl Başkanı Eroğlu:

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

EDİRNE (AA) - Diyanet Sen Edirne İl Başkanı Mahmut Eroğlu, her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yıl 'cami ve gençlik' teması ile kutlandığını bildirdi.

Eroğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısyla yaptığı yazılı açıklamada, camiler ve din görevlilerinin toplumda önemli bir yerde olduğunu belirtti.

Haftanın 1986 yılından bu yana 1-7 Ekim tarihlerinde kutlandığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekanları camilerdir. Zaten cami, kelime manası olarak toplanma yeri demektir. Bu topluluğu sevk ve idare eden birilerinin olması tabiidir. İmam hatipliğin kaynağı da buradan başlar. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl 'cami ve gençlik' teması ile kutlanıyor. Rabbimizin insanlara bahşettiği en güzel nimetlerden birisi olan gençlik maalesef kıymeti pek bilinmeyen bir zaman dilimi olarak tüketilip gidiyor. Oysa gençlik insanın en verimli, en güçlü, gerek bedenen gerekse zihnen en verimli çalışabileceği bir dönemdir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber