Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ekim 2014 - 11:23 Yorum: 0

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında kadınlara yönelik "Cami ve Gençlik" konulu toplantı düzenlendi.Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda...

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında kadınlara yönelik "Cami ve Gençlik" konulu toplantı düzenlendi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan, Sarıkamış Müftüsü Hayati Yelkovan, Hz. Muhammed'ten sonra kadınların camilerden dışlanmaya başlandığını söyledi.

Hz. Muhammed'in kadınların ve çocukların camiye gelmesi için teşviklerde bulunduğu, kadınların da mescide gelmesi için düzenlemeler yaptığını vurgulayan Yelkovan, şöyle konuştu:

"Peygamber efendimiz kadın erkek ayırt etmeden 'kim namazını cemaatle kılarsa, onun için 27 derece daha fazla sevap kazanır' diyor. Ama günümüzde maalesef 'kadınların evlerinde namaz kılmaları daha eftaldir' şeklinde bir düşünce hakim. Ayrıca bu fıkıh kitaplarına bile girmiştir. Kadınların, çocukların ve gençlerin camiye gelmeleri teşvik edilmeli, camiler tekrar eğitim ve öğretimin merkezi haline getirilmelidir."

Toplantı, "Cami ve Gençlik" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber