Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Ekim 2014 - 17:23 Yorum: 0

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Belediye Başkanı Gürkan, din görevlileri ile yemekte buluştu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında din görevlileri ile yemekte bir araya geldi.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yemeğe, Gürkan, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan, Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Edirne merkezdeki 52 camide görev yapan din görevlileri ile Kuran kursu görevlileri katıldı.

Gürkan, yemekteki konuşmasında, vatandaşlarla birebir diyalog halinde olan din görevlilerinin, özellikle son aylarda gündemden düşmeyen kötü madde alışkanlığı konusunda gençlere rehber olduğunu belirtti.

Bu yıl 52 camiden üçünü Edirne Valiliğinin, 49'unu ise belediyenin kuru sistemle temizlettiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Edirne baktığınızda insanlık tarihinin en kadim şehirlerinden, en mümtaz şehirlerinden, en müstesna şehirlerinden birisi. İşte böyle bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzel şehirde farklı unvanlarla, farklı sıfatlarla görev yapmayı Cenab-ı Allah hepimize nasip etti. Bunun içinde her gün şükrediyorum. Edirneliler bana her şeyimi verdiler. Çok şeyi demiyorum, her şeyimi verdiler. O yüzden ömrümüzün geri kalanında aldığımız her nefeste her saniye de bu şehre ve bu şehrin insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz."

Gürkan, din görevlilerinin de çok önemli olduğunu, İslam dininin güzel ahlakını ve faziletlerini insanlara doğrudan aktardığını vurguladı.

Bugünkü koşullarda insanların maalesef başta uyuşturucu olmak üzere yanlış yollara sapabildiğini belirten Gürkan, şöyle devam etti:

"Bu anlamda sizin katkılarınız, önderliğiniz, rehberliğiniz çok önemli. Bunu büyük bir gayretle ve büyük bir içtenlikle yaptığınızı biliyorum ama buna daha çok sarılmak lazım daha çok çalışmak lazım daha çok mücadele etmek lazım. Gençlerimizi bu içine düştükleri alışkanlıklardan kurtarmakta sizler birinci derecede önemli görevler yapıyorsunuz. Biz de Edirne Belediyesi olarak bu konulardaki mücadeleniz için sizlere her türlü katkıyı veriyoruz. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz."

Gürkan, belediye olarak camilerin temizliğine büyük önem verdiklerini ifade ederek, görevlilerin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı. 

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm de kurumların beraber çalışmasının çok büyük sonuçlar doğuracağını ve bunun zorunluluk haline geldiğini belirterek, "Ülke için özellikle böyle tarihi misyonu olan şehirler için bu çok çok daha önemlidir" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber