Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 12:28 Yorum: 0

Camilerde bayram temizliği

Gaziantep'in şehitkamil ilçesindeki tüm camilerde Kurban Bayramı öncesinde genel temizlik yapıldı.

Camilerde bayram temizliği

Gaziantep'in şehitkamil ilçesindeki tüm camilerde Kurban Bayramı öncesinde genel temizlik yapıldı. Yürütülen temizlik hizmeti, cami cemaati tarafından memnuniyetle karşılandı.

Şehitkamil Belediyesi, camilerin periyodik olarak temizliklerini yapmayı sürdürüyor. Vatandaşın huzur içerisinde dini vecibelerini yerine yetirmesi adına ilçe genelindeki camilerde hummalı bir çalışma başlatan Şehitkamil Belediyesi, ilçedeki tüm camilerde temizlik ve hijyen çalışması yürüttü. Şehitkamil Belediyesi, İslam alemi açısından büyük öneme sahip Kurban Bayramı öncesinde tüm camilerin genel temizliklerini tamamladı. Camilerde yapılan temizlik ve hijyen çalışmaları dolayısıyla duydukları memnuniyeti ifade eden cami cemaati, çalışmalar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

"KAPSAMLI BİR TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILIYOR"

Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki tüm camilere hizmet veriyor. Özveriyle çalışan temizlik ekipleri, ilk olarak camin içindeki halılara anti bakteriyel toz serpiyor ve halıları elektrikli süpürgelerle temizliyor. Temizlik ekipleri daha sonra cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, kitaplıklar, vestiyerler, ayakkabılıklar, pencereler ve camları temizliyor. Ayrıca şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında çevre temizliği yapılıyor. Temizlik sonrası cami içine gül esansı sıkılıyor ve caminin güzel kokması sağlanıyor. Böylece cemaatin daha huzurlu, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ibadet etmesine olanak sağlanıyor.

"CAMİMİZ AYRINTILI OLARAK TEMİZLENİYOR"

Yürütülen temizlik çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Seyrantepe Cami İmam Hatibi Ahmet Zengin, duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cami İmam Hatibi Zengin, "Camilerimiz, Allah'ın evidir. Allah'ın evini temiz tutmak da hepimizin boynunun borcudur. Böylesi bir hassasiyet gösterip de güzel bir ekip kurarak camilerimizi temizleyen Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ederim. Şehitkamil Belediyemizin belirli aralıklarla gelip camimizi temizlemesi, bizi ve cami cemaatimizi çok sevindirmektedir. Camimizin en ücra köşeleri, toz tutmuş, kirlenmiş tüm yerleri temizleniyor. Sağlanan bu hizmet dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Rabbim, kendilerinden razı olsun, kendilerini darda bırakmasın. Başkanımızın çalışmalarından mahalle sakinleri ve cami cemaati olarak çok memnunuz, razıyız. Önümüzdeki günlerde Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Kurban Bayramı'ndan önce camilerimizin temizlenmesi, bizi ayrıca sevindirdi" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber