Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 13 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

Camilerin manevi havasında geleceğe hazırlanıyorlar

Türkiye'ye örnek olması amacıyla Bursa Müftülüğüne bağlı Erguvan Gençlik Derneğince başlatılan çalışmalar kapsamında il genelinde 100'e yakın camide özel bölümler oluşturularak gençlerin bir araya gelmesi, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmas

Camilerin manevi havasında geleceğe hazırlanıyorlar

BURSA (AA) - CEM ŞAN - VOLKAN BAYRAKTAR - Bursa Müftülüğünce kurulan Erguvan Gençlik Derneği tarafından camilerde, gençlerin bir araya gelip sohbet edebildiği, sosyal, kültürel ve sportif anlamda yeni arkadaşlıklar kurup dostluklarını pekiştirebildiği etkinlikler düzenleniyor.

Dernek yöneticilerinden Vaiz Mustafa Bülbül, AA muhabirine, derneği geçen yılın başında kurarak öncelikle ilk senede il merkezi ve ilçelerdeki cami cemaatleriyle tanıtıcı toplantılar yaptıklarını söyledi.

İl genelinde yaklaşık 100 camide sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmak için bazı bölümlerin düzenlendiğini, yeni yerler hazırlandığını aktaran Bülbül, şöyle devam etti:

"Gayrisafi milli hasıla son yıllarda üst seviyelere çıkmış durumda. Buna karşılık ahlaki boyut ve kültürel anlamda özellikle gençlerimize baktığımızda yozlaşma ve gerileme var. Uyuşturucu ve farklı yolların açık olması gençlerimizi ahlaki yönden yetersiz konuma getirdi. Bu konuda çalışan kuruluşlar var ama bütün bunlar olmasına rağmen gençlerimizi camiye çekmemiz gerektiğini hissettik. Gençlerimizin camiye gelebilmesi için camilerimizin bünyesinde spor yapacakları, kültürel faaliyette bulunacakları, eğitim faaliyetleri gerçekleştirecekleri alanlar olması gerekiyordu. Bu konuda 100'e yakın camide gençlerimizin gelip spor yaptığı, daha sonra çaylarını içtiği, bir araya geldiği mekanlar oluşturduk."

- "Camilerin maneviyatından istifade ediyorlar"

Bülbül, camilerdeki din görevlilerinin tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak dernek çalışmalarını gerçekleştirdiğini anlattı.

Din görevlilerinin, haftada en az bir kez gençlerle bir araya gelip onlara yönelik programlar düzenlediği bilgisini veren Bülbül, "Müftülük olarak da ayda veya iki ayda bir genel programlar yapıyoruz. Böylece gençlerimiz camilere geliyor, sosyal, kültürel ve manevi anlamda eğitimlerini alıyor ve camilerin maneviyatından istifade ediyorlar" ifadesini kullandı.

Derneğin çalışmalarının ülkeye örnek olmasını dileyen Bülbül, 90 binden fazla cami ve 145 bin din görevlisiyle Türkiye'de bir değişimi ve manevi anlamda gelişimi meydana getirmeye çabaladıklarını dile getirdi.

Camilerde, gençleri organize ederek birçok kurs düzenlediklerine de değinen Bülbül, "Yine camilerin dernek için ayrılan bölümlerinde masa tenisi, satranç masaları var. İlerleyen zamanlarda bu tekvando ve diğer sportif faaliyetlerimiz olacak. Okçuluk kursları, eğitim ve kültürel faaliyetlerimiz devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

- Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına özel etkinlik

Mustafa Bülbül, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Mehmed Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" eserini Bursa'daki 17 ilçede yarışma kapsamında ezberlettiklerini bildirdi.

Yarışmanın sürdüğünü kaydeden Bülbül, "17 ilçede, 11-16 ve 16-20 yaşları olmak üzere iki kategoride birinci olanlar merkezde yarışacak. Bu yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncüleri de 15 Mart'ta Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programda şiirlerini okuyacak. Onlara ödülleri takdim edilecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber