Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Ekim 2014 - 20:38 Yorum: 0

Camiş Madencilik işçilerinden eylem

Camiş Madencilik Bilecik, Eskişehir ve Yenişehir'de sendika kurmak istedikleri için işten çıkartıldıkları iddia edilen Şişecam işçileri ve Kristal-İş Sendikası üyeleri, Şişecam Bilecik tesisleri önünde eylem yaptı

Camiş Madencilik işçilerinden eylem

BİLECİK (AA) - Sendika kurmak istedikleri için işten çıkartıldıkları iddia edilen Şişecam işçileri ve Kristal-İş Sendika üyeleri, Şişecam Bilecik tesisleri önünde eylem yaptı.

Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi girişinde toplanan işçiler, Şişecam tesisleri önüne kadar yürüdü.

Kristal-İş Sendikası Şube Başkanı Ali Şıracı, burada yaptığı açıklamada, anayasal haklarını kullanarak Kristal-İş Sendikasına üye olmaya başlayan 8 işçinin belirli aralıklarla işveren tarafından işten çıkartıldığını iddia etti.

Üyelerin kadro fazlalığı bahane edilerek işten çıkarıldığını öne süren Şıracı, şöyle devam etti:

"Sendikal örgütlenmeye öncülük eden üyelerimizin işten çıkartılması işverenin amacının sendikalaşmayı engellemek olduğunu göstermektedir. Kristal-İş Sendikası 50 yıldır Şişecam'a bağlı iş yerlerinde örgütlüdür. Şu anda Şişecam'a bağlı tüm cam fabrikalarında Kristal-İş Sendikası örgütlü ve yetkilidir. Daha birkaç hafta önce Şişecam ile 10 fabrikayı ve 5 bin 800 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini sağladık. Böylesi bir tabloda sendikalaşma hakkını kullanan ve sendikamıza üye olan Şişecam işçilerinin işten çıkartılması gibi bir keyfilik asla kabul edilemez." 

Yaptıklarının suç olduğunu, bu duruma sessiz kalmayacaklarını ifade eden Şıracı, şunları kaydetti:

"Sendikaya üye olmak anayasal bir haktır ve hiç kimsenin anayasal hakkı çiğnemeye, kendini hukuktan üstün görmeye hakkı yoktur. Sendikal nedenle işçilerin işten çıkartılması ve sendikal faaliyetin engellenmesi hem Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası hem de Türk Ceza Yasası'na göre suç oluşturan bir eylemdir. Böyle bir eylemde bulunan işverenler için ceza yasası hapis cezası öngörmektedir. Sendikal nedenle işten atılan üyelerimiz derhal işe geri alınmalı ve sendikalaşmaya yönelik baskılara, tehditlere son verilmelidir. Camiş Madencilik yöneticilerine yaptıklarının bireysel açıdan hapis cezası gerektiren bir suç olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve bu tutumlarına son vermedikleri takdirde haklarında cumhuriyet savcılığına başvuracağımızı ihbar ediyoruz."

Şıracı'nın açıklamasının ardından işçiler bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber