Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ekim 2014 - 18:31 Yorum: 0

Camiyi AVM yanına yaptırmak şehirdeki ticari dengeleri bozacaktır

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, "Mehmet Kavuk Camii’nin Belediye ile Malatya Park AVM arasındaki boşluğa yapılması kararı 'yerinde' bir karar değildir." dedi.

Camiyi AVM yanına yaptırmak şehirdeki ticari dengeleri bozacaktır

MALATYA - Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, "Mehmet Kavuk Camii’nin Belediye ile Malatya Park AVM arasındaki boşluğa yapılması kararı 'yerinde' bir karar değildir." dedi.

Sarıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Şehrimize büyük bir cami yaptırmak isteyen hayırsever hemşerimizin bu kararı elbette ki takdire şayan bir tutumdur ve yerli yerince olmak üzere böylesi okul, sağlık merkezi, köprü, aşevi, cami, cemevi...  yaptırmak isteyen varlıklı hemşerilerimizin çoğalması hepimizin dileğidir.

Ancak söylemek gerekir ki, Mehmet Kavuk Camii’nin Belediye ile Malatya Park AVM arasındaki boşluğa yapılması kararı 'yerinde' bir karar değildir. Çünkü, Camiyi buraya yapmakla hem 'boşlukları bina ile doldurmak' gibi yanlış bir anlayış hayata geçmiş olacak, hem de bu çevredeki trafik bunalımı daha da azarak koma haline geçecektir.

Bu kararın yerinde olmadığına ilişkin diğer bir neden de, yapılacak büyük caminin insanları mıknatıs gibi Camiyle birlikte AVM yanına çekerek şehirdeki ticari dengeleri bozabilecek olmasıdır.

Bu nedenlerden dolayı, Büyük Caminin,  Belediye-AVM yanına değil de, başka bir yere,sözgelimi çevre yolu altına yapılması, merkez trafiğine nefes aldıracağı gibi alt bölgenin canlanmasına da yardımcı olacaktır.

Şehrimin bu günü ve geleceği adına paylaşmayı ödev bildim, dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber