Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Kasım 2014 - 14:38 Yorum: 0

Çamoba Botanik Parkı'nın ihalesi yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Çamoba Botanik Parkı'nın ihalesi yapıldı

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Çamoba Botanik Parkı'nın ihalesi gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Yalıncak'ta bulunan ek hizmet binasında yapılan ihaleye 11 firma katıldı. 103 dönüm alan üzerine kurulacak parkın yapımı için belirlenecek yüklenici firmaya kısa bir süre sonra yer teslimi yapılacağı bildirildi.

Daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesinden sonra doğa ve botanik parkı yapmak için hareket geçtiklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, parkın şehir için adeta bir servet niteliği taşıyacağını vurguladı.

Bölgenin doğallığının bozulmaması için titiz bir çalışma yapılacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, "Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı. Söz konusu alanı Trabzon’un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon'umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Bu proje Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine ve hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, bölgenin sit alanı olması dolayısıyla hazırlanan projenin Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan geçtiğini de kaydetti.

Çamoba Botanik Parkı Projesi ile suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanların yapılması planlanıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber