Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 20:28 Yorum: 0

Çan Belediyesi’nin 15 milyonluk dev yatırımı törenle hizmete girdi

Çanakkale'nin Çan İlçesinde, 15 Milyonluk değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi törenle hizmete girdi.

Çan Belediyesi’nin 15 milyonluk dev yatırımı törenle hizmete girdi

Çanakkale'nin Çan İlçesinde, 15 Milyonluk değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi törenle hizmete girdi.

Yatırım bedeli 15 Milyonluk olan Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı törenine; AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan Kaymakam V. Enbiya Eken, ev sahibi Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, ilçe ve belde Belediye Başkanları, AK Parti Çanakkale İl Yönetimi, AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan ve ilçe yönetimi, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, İller Bankası Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Yine bir Cuma ve biz yine bir açılışla karşınızdayız. Malumunuz üzere, iki Cuma önce de belki mali değeri düşük, ama manevi değeri çok büyük olan "15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Parkı"nı açtık. Bugün de sizlere söz verdiğimiz ve her şehir için elzem olan bu büyük projemizin hep birlikte açılışını gerçekleştiriyoruz. Hepimiz bu tesisi yıllar önce köprübaşında yer alan atıksu arıtma tesisi yazan tabelayla tanıdık. Biz de sizlere şu sözü vermiştik, "Çan tabela belediyeciliğinden, icraat belediyeciliğine geçecek" Velhasıl bugün bu sözümüzü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Başkan Kuzu," Bu tür programlar bizim sizlere bilgi ve hesap vermemiz için bir fırsattır. Çünkü biz, sadece bizleri bu göreve getiren sizlere hesap veririz. Alt yapıdan, düğün salonlarına, sosyo-kültürel etkinliklerimizden Çanımızı marka bir şehir haline getiren termal yatırımlarımıza kadar ve daha sayabileceğimiz birçok hizmeti hayata geçirdik. Ama en önemlisi sizlerin gönlüne talip olduk ve çok şükür ki sizler bize gönlünüzü açtınız, bizi sahiplendiniz, destek oldunuz. Biz de sizin bu duruşunuzdan cesaret alarak yürüdük" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise; " Bizim bir derdimiz var, Çanakkale'mize, Çan'ımıza nasıl hizmet ederiz, nasıl bu makamın hakkını veririz. Aziz Milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuzda o dik duruşları olmasaydı, bugün bu yatırımları ne yapabilirdik, ne de açabilirdik. Her gelişimizde ayrı bir açılış gerçekleştirdiğimiz Çan'da bugün yine çok önemli bir açılış için bir araya geldik. Bu açılış vesilesiyle de sizlere şunun müjdesini vermek istiyorum. Dün itibariyle de Kültür Müdürlüğümüze teslim edilen 2 milyon TL sadece Çan'ımızın, yıllardır özlemle beklediği Kültür Merkezinin tamamlanması için ayrıldı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar okundu ve kurdele kesimiyle birlikte açılış töreni gerçekleşti. Ardından protokol üyeleri ile birlikte misafirler tesisi gezerek uzmanlardan tesis hakkında teknik ve ayrıntılı bilgi aldılar. Program, törene katılan tüm konuklara pilav ikramıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber